Mi Sana moet sluiten

Array
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft zorgorganisatie Mi Sana Service te Den Haag bevolen de zorgverlening en huisvesting aan de clienten per direct te beeindigen. Mi Sana mag geen nieuwe clienten aan- of opnemen. De instelling moet alle clienten en belangenbehartigers/contactpersonen binnen 24 uur op de hoogte te stellen van het inspectiebesluit. De inspectie geeft dit bevel omdat clienten ernstige risico’s lopen.Mi Sana is een kleinschalige woonvorm waarin maximaal twaalf clienten kunnen wonen in een eigen kamer/appartement.Op 26 november 2012 bezocht de inspectie Mi Sana om verbeteringen na een eerder bezoek in februari 2012 te toetsen. Bij dit bezoek bleek dat er bij Mi Sana nog steeds (zeer) hoge risico’s waren voor de kwaliteit en veiligheid van zorg. Zorgdossiers waren incompleet, protocollen voor het lichamelijk welbevinden, valpreventie en vocht en voeding ontbraken. Scholing voor medewerkers op dit punt ontbrak. De personele bezetting was niet op orde en het personeel was niet altijd deskundig. Daarnaast was er sprake van zeer hoge risico’s voor de medicatieveiligheid door het ontbreken van beleid hiervoor en doordat medicatielijsten niet actueel waren.Mi Sana was van plan ook op een nieuwe locatie activiteiten te gaan ontplooien. Het bevel betekent ook dat Mi Sana niet op haar nieuwe locatie mag starten zolang niet voldaan is aan de Kwaliteitswet.

Het bevel geldt voor zeven dagen en kan door de minister van VWS worden verlengd. Mi Sana mag pas weer zorg verlenen als de inspectie heeft kunnen vaststellen dat Mi Sana weer verantwoorde zorg kan leveren.

Meer informatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen