E.Novation en VCD werken samen om medicatieveiligheid te vergroten

Array

E.Novation en VCD Healthcare hebben een overeenkomst gesloten om de applicatie ViPharma met behulp van LSP Connect aan te sluiten op het Landelijk Schakel Punt (LSP). Tevens gaat VCD Healthcare de LSP Connect Viewer, de nieuwe LSP Connect module, inzetten als onderdeel van de nieuwe applicatie Vinova.

E.Novation en VCD werken samen om medicatieveiligheid te vergroten
VCD Healthcare is onderdeel van de VCD IT Groep en biedt een uitgebreide productlijn met oplossingen voor de zorgsector. Eén van deze producten is ViPharma, een multidisciplinair systeem voor medicatieveiligheid dat van het initiele voorschrijven door de specialist tot aan de verstrekking en controle aan het bed inzetbaar is.

Bij het voorschrijven van medicijnen is het raadplegen van de medicatiegeschiedenis essentieel. Dit voorkomt dat een patient medicijnen krijgt voorgeschreven die niet samengaan met andere verstrekte medicijnen. ViPharma vraagt de door de huisapotheek verstrekte medicatie nu nog op via de OZIS-standaard, maar heeft ervoor gekozen om op korte termijn een aansluiting van ViPharma op het LSP te realiseren door middel van LSP Connect. Hierdoor is ViPharma voorbereid op een landelijke invoering van het LSP en de daaraan gerelateerde uitfasering van OZIS. Feitelijk is LSP Connect een generieke stekker waarmee VCD Healthcare haar applicatie ViPharma probleemloos kan aansluiten op het LSP. Daarbij zorgt E.Novation voor NICTIZ certificering. “Eindgebruikers van informatiesystemen stellen een koppeling met het LSP steeds vaker als harde eis. E.Novation realiseert met LSP Connect deze koppeling, zodat leveranciers zich kunnen richten op het optimaliseren van de eigen oplossing”, aldus Marcel van der Velden, Sales Manager E.Novation. De integratie van LSP Connect en de voor het LSP noodzakelijke aanpassingen in ViPharma zijn wederom een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van medicatieveiligheid.

Ook zal VCD Healthcare de nieuwe LSP Connect Viewer integreren in Vinova. Vinova is het nieuwe Zorg Informatie Systeem, inclusief Elektronisch Client Dossier, dat speciaal is ontwikkeld voor de care sector. In Vinova staat beschikbaarheid van informatie gedurende het hele zorgproces centraal. De LSP Connect Viewer maakt het mogelijk om online de actuele medicatie van clienten te raadplegen. Hierdoor hebben de zorgprofessionals altijd inzicht in de medicatie van de client. “Een hele belangrijke stap in het verhogen van medicatieveiligheid”, aldus Jouke Langhout, als productmanager bij VCD verantwoordelijk voor Vinova. “De LSP Connect Viewer is voor de zorgprofessional direct vanuit Vinova te benaderen wat zorgt voor een groot gebruiksgemak voor de zorgprofessional. Inloggen gebeurt op een veilige manier met behulp van de UZI-pas en pincode.”

E.Novation en VCD Healthcare verwachten veel van deze nieuwe productcombinaties. Eerder werd al succesvol een koppeling gerealiseerd tussen het Online-DBC van VCD en ZorgMail van E.Novation.

Over E.Novation
E.Novation is een Europees ICT-bedrijf dat mensen, systemen en organisaties effectief met elkaar verbindt. E.Novation doet dat met eigen oplossingen of met oplossingen van derden. Onderscheidend voor E.Novation zijn onafhankelijkheid en samenwerking: ‘onafhankelijk’ waardoor het bedrijf scherp en objectief de oplossing met het meeste rendement kan adviseren en implementeren; ‘samenwerking’ omdat samenwerking met andere betrokken partijen de enige manier is om rendement en innovatie duurzaam te realiseren.

 

Over VCD Healthcare

VCD Healthcare richt zich op het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van softwareoplossingen ter ondersteuning van de complexe administratieve, financiele, inkoop, logistieke, medicatie en zorgprocessen voor zorginstellingen in de breedste zin. Daarnaast voorziet de onderneming in diensten die geheel of gedeeltelijk bedrijfsprocessen uit handen nemen, zoals bijvoorbeeld de facturatie en inning van DBC’s voor zorginstellingen. VCD Healthcare is onderdeel van de VCD IT Groep.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen