Een prettig slecht-nieuws-gesprek

Array

Je maakt wat mee als patient in het ziekenhuis. Op www.patientenwetenbeter.nl kun je daarover lezen. Zo schrijft een patient dat niemand in het ziekenhuis haar vertelde dat zij nuchter moest blijven voor een onderzoek. Met als resultaat een extra ligdag en kosten. Een andere patient schrijft dat ze te horen heeft gekregen dat er flink iets mis was bij een borstkankeronderzoek, maar niets over het wat en hoe.

Op de website schrijven mensen ook  over hun positieve ervaringen, bijvoorbeeld over deskundige en betrokken hulpverleners. Of een prettig verlopen slecht nieuws gesprek. Zo kreeg iemand veel aandacht en goede zorg op de spoedeisende hulp na een skate ongeluk. Had iemand zelf een briljant idee over een behandeling van haar schoonzus, dat enthousiast werd overgenomen door de arts.

Benieuwd naar deze verhalen? Neem dan eens een kijkje op  www.patientenwetenbeter.nl. Hier kunt u ook uw eigen verhaal over uw ervaring met het ziekenhuis vertellen. Zo helpt u het ziekenhuis beter te worden.

Recente artikelen