Preventie en behandeling van tandcaries in Cairo

Een slechte mondgezondheid heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van leven. Vooral ten zuiden van Cairo (Egypte) komen veel regio’s voor waar de arme bevolking een slechte mondgezondheid heeft. Abeer Farag deed onderzoek naar preventie en behandeling van tandcaries (gaatjes) door tandartsen in hun privepraktijk en in regeringsklinieken. Het blijkt dat tandartsen vooral een behandelingsgerichte aanpak hebben, en nauwelijks aandacht besteden aan het voorkomen van ziekte. De meest uitgevoerde behandeling is het trekken van tanden en kiezen. Als een vulling wordt gemaakt, wordt deze meestal van het zilverkleurige amalgaam gemaakt. Om meer tanden en kiezen te behouden, is de ART-aanpak (boren en vullen zonder boor) in dit gebied geintroduceerd. Deelnemende tandartsen gingen deze ART-techniek wel in hun eigen praktijk toepassen, maar niet in de regeringskliniek. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat er in de regeringskliniek nauwelijks goed instrumentarium of vulmiddel aanwezig is.

Biografie
Abeer Farag (Cairo, Egypte) voltooide de bachelor Oral and Dental Medicine en de master Conservative Dentistry in Cairo, Egypte. Haar promotie is begeleid vanuit de afdeling Tandheelkunde van het UMC St Radboud. Farag is associate professor aan de Faculty of Dentistry, Minia University, Minia (Egypte). Daarnaast is ze tandarts in een privekliniek in Cairo.

Preventie en behandeling van tandcaries in Cairo
woensdag 19 december 2012
Tijd 14:30
Locatie Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit Faculteit der Medische Wetenschappen
Promovendus mevrouw A.S.E.D. Farag
Promotors prof. dr. N.H.J. Creugers
Copromotors dr. J.E.F.M. Frencken, dr. W.J.M. van der Sanden
Titel promotie Atraumatic restorative treatment and oral health in upper Egypt

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen