OLVG Wetenschapsweek: winnaars van de Wetenschapsprijs en Posterprijs

Array

Jorik Reimerink, arts-assistent op de afdeling Chirurgie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) heeft op woensdag 12 december tijdens de jaarlijkse OLVG Wetenschapsdag de Wetenschapsprijs gewonnen. Ook werden de winnaars van de Posterprijs bekend gemaakt.

Jorik Reimerink, arts-assistent afdeling Chirurgie nam de wetenschapsbokaal in ontvangst. Hij verdiende de eerste prijs met zijn onderzoek ‘Endovasculaire versus conventionele open chirurgische behandeling van het geruptureerde aneurysma: de Amsterdam acute aneurysm trial (AJAX-trial)’.

De tweede prijs was voor Sanne Bartels, die ook arts-asssistent is bij de Chirurgie met haar onderzoek ‘Incisional hernias and adhesion related complications-long term follow-up of a randomized trial comparing laparoscopic with open colon resection within a fast track program (LAFA study)’.

De winnaar van de derde prijs is Patrick Lager (Klinische Farmacie) met zijn onderzoek ‘Toxicologische screening testen voor drugs-of-abuse beinvloeden de diagnose maar hebben beperkte invloed op de behandeling’.

Posterprijs
De Posterprijs voor de beste posters met samenvattingen van onderzoek dat door OLVG-medewerkers is gepresenteerd op wetenschappelijk congressen werd toegekend door een jury en door publiek.

De juryprijs is gewonnen door Jasper Dinkelaar, clinisch chemicus in opleiding, met zijn poster ‘In vitro assessment of the applicability of Prothrombin Complex Concentrate as antidote for the direct Factor Xa inhibitor Rivaroxaban’.

De publieksprijs ging naar Janneke Schuitenmaker (SEH) voor haar poster ‘Hoe meet je pijn bij jonge kinderen op de Spoedeisende Hulp”.

Meer over wetenschappelijk onderzoek in het OLVG

bron: OLVG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen