Grootste medische videoconferencing netwerk in Nederland van start

embedded-video-muziek-laptopMeer dan 50 ziekenhuizen in Nederland zijn per 1 januari 2013 aangesloten bij het grootste medische videoconferencing netwerk van ons land. Het netwerk wordt gehost door videocommunicatiespecialist Qconferencing.

De aangesloten ziekenhuizen kunnen nu via het publieke internet op een veilige wijze medische beelden delen en op afstand analyseren. Dit heeft vele voordelen. Zo kunnen medische specialisten op meerdere locaties op afstand met elkaar overleggen. Ook kan videoconferencing worden gebruikt voor telepathologie-toepassingen, voor het geven van opleidingen en zelfs voor het streamen van videobeelden vanuit operatiekamers. Het is voor deelnemers ook mogelijk via PC’s, tablets zoals iPads en smartphones deel te nemen aan medische videovergaderingen.

Nu dit videoconferencing netwerk tussen ziekenhuizen live is kunnen in de volgende fase ook huisartsen aangesloten worden. Huisartsen kunnen dan eenvoudig via video deelnemen aan een overleg tussen specialisten over een van hun patienten.

Sneller en efficienter expertise delen
Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) heeft de afgelopen jaren via videoconferencing veel ervaring opgedaan met het verzorgen van video-consults in de oncologie. Hierdoor wordt specialistische oncologische expertise in Nederland sneller en efficienter ter beschikking gesteld aan de algemene ziekenhuizen.

Ronald Vlaanderen van het IKNL is dan ook verheugd dat inmiddels zoveel algemene ziekenhuizen zich hebben aangesloten bij het medische videoconferencing netwerk van Qconferencing. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat nu de komende jaren de multidisciplinaire patientbesprekingen in de oncologie via videoconferencing kunnen blijven plaatsvinden. Voor kennisdeling binnen ons medisch vakgebied is dat van groot belang.’

Qconferencing heeft een speciale medische portal aan de deelnemende ziekenhuizen ter beschikking gesteld waar meer informatie is te vinden over de werking van deze dienstverlening. Ziekenhuizen vinden hier ook de benodigde informatie over hoe men elkaar snel via video kan bereiken.

Over Qconferencing
Qconferencing is al sinds 2001 gespecialiseerd in het leveren, installeren en supporten van hoogwaardige videoconferencing toepassingen. Qconferencing levert een volledige managed videoconferencing dienst vanuit de cloud. Naast standaard HD videoconferencing oplossingen biedt dit tal van extra mogelijkheden, zoals videoconferencing via mobiele devices, multipoint videoconferencing, integratie met Microsoft Lync en het opnemen en streamen van videoconferencing sessies.

Bron: Persberichten.com

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen