Herman Bol treedt terug als lid Raad van Bestuur UMC Utrecht

bestuurPer 1 juli 2013 zal de heer drs. H.H.J. (Herman) Bol op 62-jarige leeftijd terugtreden uit de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht.
Na ruim elf jaar als Lid van de Raad van Bestuur te hebben gefunctioneerd, wil hij in goed overleg met de Raad van Bestuur en Raad van Toezicht een andere invulling geven aan zijn loopbaan.

“De afgelopen jaren heeft  Herman Bol een belangrijke bijdrage geleverd aan de (financieel) succesvolle resultaten van het UMC Utrecht. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn inbreng bij en toewijding aan de strategische doelstellingen van het UMC Utrecht met betrekking tot de (academische) zorg, onderzoek en onderwijs. Wij respecteren zijn persoonlijke keuze en zien uit naar een goede voortzetting van de samenwerking”, aldus Jan Kimpen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht.

De heer Bol gaat zich als `Advisor to the Board’ op een andere wijze inzetten voor het UMC Utrecht. Hij zal onder meer verantwoordelijk zijn voor de bestuurlijke begeleiding van de samenwerking met het Nationaal Kinderoncologisch Centrum (NKOC), de nieuwbouw van het innovatieve OK-complex en de duurzaamheidsagenda van het UMC Utrecht.

De komende maanden zal de Raad van Toezicht van het UMC Utrecht invulling geven aan de opvolging van de heer Bol.

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen