World Food Center verrijkt ‘skyline’ Ede

eiHet moet hét internationale visitekaartje worden van de Nederlandse Agro & Food en Tuinbouw: World Food Center Nederland. De komende jaren verrijst het centrum, in de vorm van een indrukwekkend ei, aan de oostzijde van Ede, mits de haalbaarheid wordt aangetoond. Dat heeft de initiërende stichting bekendgemaakt.

World Food Center Nederland is een wereldwijd bereikbaar experience center voor Food met een iconische architectuur. Het moet internationaal bekend staan als dé plek waar de Agro & Food en Tuinbouw zich presenteert. Het centrum biedt bezoekers prikkelende belevenissen voor alle zintuigen. Zij kunnen ruiken aan wereldvraagstukken als: hoe voeden we 9 miljard mensen? Daarnaast komen thema’s aan bod zoals de herkomst van voeding en de gezondheid van de bezoeker.

World Food Center Nederland wordt een ontmoetingsplek voor kennisinstellingen, bedrijfsleven, overheden en consumenten met als doel kennis over voeding, gezondheid en duurzaamheid te verspreiden. Rode draad die de uiteenlopende activiteiten in het centrum verbindt, is de totale voedselwaardeketen. De vele partijen die onderdak kunnen krijgen in het opvallende ei variëren van chef-koks, producenten en veredelaars tot aan retailers, tuinders en gezondheidsspecialisten.

De topsectoren Agro & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen zijn van onschatbaar belang voor de Nederlandse samenleving vanwege de bijdrage aan welvaart en werkgelegenheid. Het centrum laat die functie zien en geeft zo een impuls aan de kenniseconomie. Bedrijven en consumenten wereldwijd zijn welkom met vragen over gezondheid, voeding en duurzaamheid. World Food Center Nederland haakt in op de steeds grotere interesse in voeding en duurzaamheid.

Werken aan haalbaarheid
Het kenmerkende gebouw in de vorm van een ei, symbool voor nieuw leven, wordt gerealiseerd nabij het intercitystation Ede-Wageningen (in Ede), dat volledig wordt vernieuwd. De locatie waar het centrum verrijst, aan de oostzijde van de stad, wordt binnenkort nog beter ontsloten naar de snelweg A12. Ede, waar nu al diverse belangrijke kenniscentra zijn gevestigd, is een centrale en goed bereikbare plek in Nederland.

Het innovatieve, imposante centrum is een initiatief van Stichting World Food Centers. De Edese locatie is aangeboden door de gemeente Ede, onderdeel van een consortium dat voorts bestaat uit de gemeente Wageningen, de Regio FoodValley, stichting Food Valley, de provincie Gelderland, ontwikkelingsmaatschappij Oost N.V. en Wageningen UR. Het consortium presenteert zich namens de gehele Nederlandse sectoren Agro & Food en Tuinbouw.

De komende tijd werken alle partners en stakeholders uit de Agro & Food en Tuinbouw aan verdere uitwerking en haalbaarheid van de plannen. World Food Center Nederland kan zich warmen aan grote interesse vanuit de genoemde sectoren. Kenniscentra, bedrijfsleven en overheid zijn er trots op dat zij samen maatschappelijk draagvlak kunnen creëren voor de grote uitdagingen in de wereld van voeding, gezondheid en duurzaamheid.

bron: Stichting World Food Centers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen