Nieuwe aanpak kindermishandeling in de maak

0
276
VVD en PvdA hebben een nieuw plan om kindermishandeling tegen te gaan. Bureau Jeugdzorg moet gezinnen standaard in de gaten houden als één van de ouders bijvoorbeeld verslaafd of verward is, of een zelfmoordpoging gedaan heeft. EHBO-posten, ambulancepersoneel en huisartsenposten moeten in deze gevallen straks tandaard contact opnemen met het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK), zo vindt de VVD. Het plan krijgt steun van de PvdA. Als mensen met psychische klachten in contact komen met hulpverleners, dan moeten ziekenhuizen in de toekomst nagaan of er kinderen in het spel zijn. Zijn die er, dan wordt dat standaard gemeld aan het AMK. Daarmee willen de partijen voorkomen dat kinderen onder de radar verdwijnen. Een proef hiermee in het ziekenhuis Haaglanden in Den Haag is volgens de VVD een groot succes. kindermishandelingIn 95 procent van de gevallen waarin er volgens de nieuwe regels een melding wordt gedaan, is dat terecht.
Nu maken artsen en ziekenhuizen alleen melding van kinderen die verdachte klachten of verwondingen hebben, maar als er een ouder wordt opgenomen blijven kinderen vaak buiten beeld. VVD en PvdA – samen een meerderheid in de Tweede Kamer – willen dat daar verandering in komt.
Vorig artikelAfwijkende hersenmechanismen taalverwerking bij autisme
Volgend artikelNadere invulling samenwerking drie noordelijke ziekenhuizen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.