Medizorg investeert met videoconsulting verder in e-Health

Array

Medizorg ziet  naast telemonitoring  meerwaarde van videoconsulting
Met het aanbieden van videoconsulting wil Medizorg een nieuwe e-Health oplossing aan haar dienstenpakket toevoegen. Deze oplossing zal een service leveren aan gezondheidsinstellingen, behandelaars én patiënten en moet door het eenvoudige gebruik kosteneffectief werken.

In navolging op het aanbieden van een oplossing om patiënten op afstand te monitoren en  te begeleiden via het gezondheidsplatform Drimpy, is het nu ook mogelijk om het fysieke consult (daar waar mogelijk) te vervangen door een videoconsult. Hierdoor hoeft de patiënt alleen nog naar het ziekenhuis te komen indien dit echt noodzakelijk is.

video consult ouderenEvenals Medizorg zien ook de zorgverzekeraars het nut in van videoconsulting. Zij hebben met ingang van 1 januari 2013 de mogelijkheid gecreëerd om, voor herhaalconsulten middels videoverbinding, een vergoeding te declareren als ware het een fysiek consult. Medizorg verwacht dat deze stimulerende maatregel  de belangstelling vanuit zorginstellingen vergroot.

De nieuwe Vidyo oplossing zorgt ervoor dat afstanden verdwijnen. Het vervangt een lijfelijk bezoek aan de specialist, waardoor de patiënt reiskosten en reistijd bespaart. Daarnaast kan het ziekenhuis het adherentiegebied vergroten, wat belangrijk is voor de specialisatiegedachte van ziekenhuizen. De applicatie biedt de mogelijkheid om, op ieder gewenst moment, eenvoudig online de expertise van collega specialisten in te roepen. Daarnaast kunnen bestanden, zoals onder meer röntgenfoto’s, online met elkaar te gedeeld worden.

Vidyo is beveiligd volgens de strenge HIPAA norm en kan eenvoudig met bestaande apparatuur zoals desktop, tablet en smartphone worden gebruikt. Er zijn voor smartphones en tablets specifieke Vidyo Apps ontwikkeld die het gebruikersgemak vergroten.  Het systeem  kan eenvoudig geïntegreerd worden met de bestaande videoconferencing systemen die in ziekenhuizen worden toegepast.

Medizorg is de eerste in Nederland die deze videotechniek als dienst aanbiedt waarbij alle geregistreerde behandelaars en patiënten elkaar 24/7 kunnen bereiken. De Vidyo oplossing heeft in de zorg onder andere in Ontario, Canada al laten zien succesvol te zijn. Hier overstijgt het aantal consulten inmiddels een half miljoen.  Medizorg heeft hoge verwachtingen van deze applicatie en hoopt zo een bijdrage te leveren aan het efficiënter maken van de zorg in Nederland.

Over Medizorg:
Medizorg is sinds 1995 aanbieder van ziekenhuisverplaatste zorg en is de specialist in thuisbehandelingen. Medizorg opereert vanuit Houten en is landelijk actief op 5 deelmarkten: complexe medicatie met infusietherapie, UVB lichttherapie, medische voeding, diabetes en wondzorg. In de deelmarkt complexe medicatie behoort Medizorg tot de top 3 van Nederland en qua gecombineerd aanbod is Medizorg de nummer 1 van Nederland.

 

 

 

 

Recente artikelen