Was dood Sven te voorkomen?

Array

svenWoensdag 13 februari in De Vijfde Dag, 20.25 uur, Ned. 2
Sven (13) sterft in mei 2011 totaal onverwacht in een instelling waar hij verblijft tijdens een logeerweekend. Een schok voor zijn ouders. Helemaal als blijkt dat de instelling een heel ander verhaal vertelt over zijn dood dan blijkt uit een feitelijke reconstructie.

Sven was een echte knuffelbeer, vertellen zijn ouders William en Natascha. “Hij kwam altijd lekker bij je zitten en hij hield van hangen op de bank.” Ze missen hem nog elke dag. De pijn wordt nog groter als de ouders signalen krijgen dat Svens dood misschien wel voorkomen had kunnen worden.

Sven logeert wel vaker in de betrokken instelling. Maar in 2011 loopt de logeerpartij verkeerd af en treffen zijn verzorgers Sven levenloos aan in bed. Hij ligt met zijn neus in zijn kussen.

Wat is er precies gebeurd? De ouders van Sven ontdekken een aantal zaken die niet kloppen in de uitleg van de instelling en melden het incident bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Een onderzoek volgt en de uitslagen uit het dikke rapport zijn schokkend.

bron:  E.O.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen