Een virtueel zorgbedrijf

zorginnovatieVrijdag 15 februari ben ik tijdens de #zorgtour bij een heel bijzonder zorgbedrijf op bezoek geweest, namelijk een virtueel! Vanuit sociale innovatie probeert ‘Zorgvoorelkaar’ een oplossing te bieden voor een grote maatschappelijke uitdaging. Zij spelen handig in op de huidige netwerk gedreven maatschappij en hebben een soort vrijwilligersmarktplaats met een sociaal netwerk gecombineerd en online gezet. Hoe het precies werkt lees je hier > Zie het origineel.

Wat ik mooi vind is dat je zorg heel dichtbij kunt vinden en/of aan kunt bieden, dat het ook gericht is op jongeren en dat social media heel simpel ingezet kunnen worden om een match te vinden. Patrick -een van de oprichters- vertelde dat hij zelf als vrijwilliger aan de slag is gegaan bij een oudere dame om haar te helpen met haar computer. De inzet van technische middelen om op deze manier maatschappelijk te ondersteunen spreekt mij in ieder geval op een positieve manier aan.
Astrid Oosenbrug PvdA