70% gezondheidsklachten voedingsgerelateerd

Op 15 januari heeft Ineke Haisma onder veel belangstelling haar boek “MET VERSTAND GEZOND” gepresenteerd. In haar boek legt Ineke Haisma uit hoe ons lichaam met voeding omgaat, waarom 70% van de gezondheidsklachten voedingsgerelateerd zijn en wat daar aan te doen is. Niet met moeilijke medische termen, maar in gewone mensentaal. De reacties zijn lovend. “Ik heb hem vanmiddag uitgelezen, mijn complimenten. Heel verhelderend, duidelijk maar ook heel confronterend. Eigenlijk zou iedereen het moeten lezen.” Hilda Horst Hoogezand.

70% gezondheidsklachten voedingsgerelateerd
70% van alle gezondheidsklachten is voedingsgerelateerd en dus is voeding de oorzaak van bijna alle gezondheidsklachten die ons vroeg of laat treffen. De ziekenhuizen liggen daardoor vol en de gezondheidszorg wordt onbetaalbaar. We zitten met z’n allen midden in een gezondheidscrisis en daar moeten we met z’n allen ook weer uit. Na het lezen van dit boek kunt u daar zelf wat aan doen. Er gaat veel mis met onze voeding, ook al denken we dat we het goed doen. Dat we geen (dieet)margarine moeten eten maar roomboter, dat lightproducten niet goed voor ons zijn, net als producten met 0% vet, dat ons lichaam veel voedsel niet herkent, dat zwangere vrouwen goede vetten moeten eten (en wat dat dan zijn) en nog veel meer komt in het boek naar voren.

voedsel-300x294Met Verstand Gezond
Ineke Haisma is orthomoleculair therapeut. Ze heeft een eigen praktijk en geeft lezingen en cursussen. Ze is een boek gaan schrijven, omdat ze in haar praktijk merkte dat ze met eenvoudige voedingsadviezen veel mensen met (chronische) gezondheidsklachten en overgewicht kan helpen. Door mensen bewust te maken en uit te leggen hoe het lichaam werkt en reageert op verkeerde en goede voeding, zijn mensen zeer therapiegetrouw. Eerst er verstand van krijgen, want dan pas kun je gezonde keuzes maken, dat is haar missie. “Met mij …” is haar wens!

Meer informatie is te vinden op de website www.metverstandgezond.nl

bron: APS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen