VU start zelfhulpcursus via mobiele telefoon

0
258

De VU gaat vanuit het Europese project ICT4depression de zelfhulpcursus Moodbuster aanbieden. Via een mobiele telefoon houden mensen met depressieve klachten dagelijks een aantal keer hun stemming bij. Ook draagt de deelnemer twee dagdelen per week een handschoen en een hartslagmeter om lichamelijke reacties te meten. Wanneer mensen medicatie gebruiken krijgen ze ook reminders over de inname ervan. Al deze informatie wordt bij de online cursus gebruikt om die zoveel mogelijk op de persoonlijke situatie van de deelnemer aan te passen. Tijdens de cursus ontvangt de deelnemer geautomatiseerde ondersteuning via internet en via de mobiele telefoon. De zelfhulpcursus bestaat uit informatie en (huiswerk)opdrachten.

Moodbuster duurt 6 weken met nog een opfrismodule 6 weken later. Deelnemers zijn circa 30 minuten per dag bezig met de cursus en kunnen ook nog afspraken maken met hun behandelaar.

RIJSWIJK-MOBIEL-TELEFOONOnderzoek

De afdeling Klinische Psychologie van de VU onderzoekt hoe haalbaar en bruikbaar Moodbuster is en hoe tevreden deelnemers zijn over deze manier van hulp. De VU zoekt nog deelnemers voor deze pilot.

Bron: VU.nl