Toon lef, word mede-eigenaar van zorgverzekeraar ANNO12

Array

Toon lef, word mede-eigenaar van ANNO12
Met een paar (ex) collega’s is Rob Adolfsen nu bijna twee jaar bezig om de nieuwe zorgverzekeraar ANNO12 op te richten. Eentje die het anders gaat doen dan de grote verzekeraars. Eentje die het juist klein gaat doen, met de menselijke maat. Eentje die je persoonlijke vrijheid niet aantast. De verzekerden worden eigenaar van het bedrijf, bepalen samen de koers en delen in de winst. De directie is ondersteunend aan de eigenaren. Zie www.anno12.nl voor de details.

crowdOm te mogen starten heeft ANNO12 een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) nodig. Voldoende eigen kapitaal is hiervoor één van de voorwaarden. Tweederde van dit kapitaal is via reguliere investeerders bij elkaar gebracht. De ontbrekende 1,2 mln euro moet binnenkort beschikbaar komen. Er zijn partijen die ANNo12 willen helpen om investeerders te vinden. Maar tot nu toe tegen niet aanvaardbare kosten voor hen.

Daarom zijn de initiatiefnemers van ANNO12 drie weken geleden via hun website gestart met crowdfunding. Met steun van velen die geloven in verandering op deze markt en die bereid zijn de daad bij het woord te voegen, hebben ze nu al ruim 425.000 euro bij elkaar aan toezeggingen. Een fantastisch resultaat in een korte periode. Maar ze zijn er nog niet.  Als je interesse is gewekt, ga dan eens naar www.anno12.nl . Kijk en bepaal of je mee wilt doen of niet. Meedoen betekent meewerken aan een verandering.

Je helpt hen ook door dit bericht naar anderen te sturen. Het kan ook door aandacht in je tweets hieraan te besteden.  Hoe meer mensen bereikt worden, hoe groter de kans op succes. “Waar een wil is, is ook lef”.

Rob Adolfsen

Recente artikelen