Sophia Kinderziekenhuis trakteert op lespakket

Array

Lespakket geeft basisschoolleerlingen inkijk in het hoe en waarom van een kinderziekenhuis
Wethouder Hugo de Jonge van onderwijs, jeugd en gezin heeft vanmorgen het Erasmus MC-Sophia lespakket ontvangen. Het lespakket is ontwikkeld ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Het is bedoeld voor basisschoolleerlingen en geeft een inkijk in het kinderziekenhuis

In 2013 bestaat het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis 150 jaar. Wie jarig is, trakteert en in dit kader is een lespakket ontwikkeld voor de basisscholen. Een symbolisch eerste exemplaar van het lespakket is vanmorgen op de Van Oldenbarneveltschool in Rotterdam door prof.dr. Bert van der Heijden, afdelingshoofd Kindergeneeskunde, overhandigd aan de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge van onderwijs, jeugd en gezin. Aansluitend gaf Van der Heijden een spreekbeurt aan de leerlingen van groep 6 van deze school.

sophia-ext001-gr-200x155Het lespakket geeft een inkijkje in het Sophia en behandelt bijvoorbeeld verschillen tussen een kinderziekenhuis en een gewoon ziekenhuis, tussen kinderartsen en andere artsen en het leven met een chronische ziekte.

Kinderen die al eens met het kinderziekenhuis in aanraking zijn geweest kunnen hun ervaring delen met klasgenoten. Gezonde kinderen leren zich te verplaatsen in leeftijdsgenoten die vanwege een bepaalde aandoening of ziekte in een kinderziekenhuis moeten worden behandeld. En wellicht behoren sommige kinderen tot een nieuwe generatie medisch specialisten, verpleegkundigen of onderzoekers. Medewerkers van het Sophia Kinderziekenhuis zullen op diverse scholen een spreekbeurt houden.

Het lespakket is bestemd voor leerlingen vanaf groep 4. Het is geschikt voor klassikaal gebruik, maar kan ook in groepjes of individueel worden gebruikt. Het bestaat uit een introductiefilm op DVD met Joris Lutz, leerlingenboekjes (voor de middenbouw en voor de bovenbouw), een docentenhandleiding en een digibordpakket. Alle basisscholen in Rotterdam, Zeeland en West-Brabant hebben een aankondiging en bestelformulier ontvangen voor het lespakket, maar ook scholen buiten dat gebied kunnen het pakket bestellen tegen vergoeding van de verzendkosten via www.150jaarsophia.nl/Sophia op school.

Voor de middelbare scholen organiseert het Sophia Kinderziekenhuis in oktober een Junior Congres.In 2013 bestaat het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis 150 jaar. Dat vieren we met de kinderen, hun ouders, onze medewerkers en iedereen die het Sophia een warm hart toedraagt.. Het hele jaar door zijn er festiviteiten en acties. De opbrengsten komen ten goede aan het Sophia Jubileumfonds, met als doel het op te richten Sophia Kinderthoraxcentrum. Ook u kunt helpen de zorg voor onze kinderen verder te verbeteren, bijvoorbeeld door een sponsoractie te organiseren, onze jubileumactiviteiten te ondersteunen of vriend te worden van de Stichting Vrienden van Sophia. Zie voor meer informatie en de activiteitenkalender www.sophia150jaar.nl en volg ons op www.facebook.com/Sophia150jaar en www.twitter.com/sophia150jaar

Erasmus MC is het grootste en wetenschappelijk meest toonaangevende Universitair Medisch Centrum van Nederland. Bijna 13.000 medewerkers werken binnen de kerntaken patiëntenzorg, onderwijs en wetenschap continu aan een verbetering en versterking van de individuele patiëntenzorg en de maatschappelijke gezondheidszorg. Zij ontwikkelen hoogwaardige kennis, dragen dit over aan toekomstige professionals en passen dit toe in de zorg voor patiënten. De komende vijf jaar wil Erasmus MC uitgroeien tot een van de beste medische instituten in de wereld. Erasmus MC maaktdeel uit van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU): www.nfu.nl.

bron: Erasmus Universiteit

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen