Nederlands Huisartsen Genootschap op de lijst van Beste Werkgevers

0
249

great place to workHet Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) staat op de lijst van Beste Werkgevers 2013 van Nederland. De lijst van Beste Werkgevers is samengesteld op basis van onderzoek van Great Place to Work  Nederland. Aan het onderzoek hebben 130 organisaties deelgenomen. Binnen de categorie middelgrote organisaties (50 tot 200 medewerkers) is het NHG op de zevende plaats binnengekomen. Afgelopen woensdag werd de lijst bekend gemaakt.

Het NHG dankt deze plaats aan het feit dat er voor de (toekomstige) medewerkers is ingezet op drie belangrijke peilers: inspireren, communiceren en ontwikkelen. De medewerkers van het NHG vinden het plezierig en belangrijk om bij een maatschappelijk relevante organisatie te werken. Een citaat van een medewerker: ‘Ik werk graag bij het NHG omdat ons werk er toe doet en we zo bijdragen aan de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland’.

Daarnaast levert het succes van het digitale platform voor huisartsen HAweb.nl en de patiëntenwebsite Thuisarts.nl van het NHG – beide nu een jaar in de lucht- een bijdrage aan de trots van de medewerkers op de organisatie.

 

Van HAweb.nl wordt ook intern volop gebruikt gemaakt. In een besloten groep is er voor de medewerkers alle ruimte voor het uitwisselen van nieuws en discussies. Hierop worden onder andere korte verslagen van het managementteam geplaatst en beschrijft de bestuursvoorzitter in een blog zijn bezigheden van de afgelopen week.

 

Het NHG betrekt de medewerkers zoveel mogelijk bij het ontwikkelen van nieuwe plannen. Regelmatig wordt in lunchbijeenkomsten gepraat over plannen en projecten die in ontwikkeling zijn. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het jaarplan, maar ook over het loopbaanbeleid. Het NHG heeft een speciaal loopbaanbeleid. Medewerkers zijn actief betrokken bij de ontwikkeling daarvan, worden persoonlijk begeleid en kunnen kiezen uit een uitgebreid trainingsaanbod voor kennisdeling en persoonlijke ontwikkeling.

Rob Dijkstra, bestuursvoorzitter en directeur van het NHG is tevreden over het behaalde resultaat: “Er is de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt om enerzijds onze medewerkers bewuster te maken van onze missie en anderzijds de lijntjes tussen het NHG en de achterban aan te halen, maar er is nog voldoende te verbeteren.”

Great Place to Work  Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, de trots en het werkplezier binnen organisaties. Op basis van de positieve antwoorden op een vragenlijst van 58 stellingen en twee open vragen wordt de lijst van Beste Werkgevers van Nederland bepaald.

Vorig artikelMedicijngebruik ouderen leidt tot veel ongelukken
Volgend artikelSporten met autisme
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.