Meld uw ideeën voor besparingen in de zorg

Array

oproep-belVier patiëntenkoepels zijn een gezamenlijk meldpunt gestart waar gebruikers van de zorg ideeën kunnen melden voor besparingen in de zorg. Mensen kunnen hier aangeven waar volgens hen onnodige kosten worden gemaakt, waar de zorg doelmatiger kan worden geregeld en waar handelingen of diagnoses dubbel worden uitgevoerd.

Als gebruiker van zorg ziet u vaak heel scherp waar onnodige kosten worden gemaakt en waar de zorg goedkoper en slimmer kan worden geregeld. De patiëntenorganisaties gebruiken de ideeën om bij minister Schippers van VWS duidelijk te maken dat er nog genoeg geld in de zorg te besparen is, voordat patiënten nog meer moeten gaan betalen en minder vergoed krijgen.

Dit kabinet wil fors bezuinigen op de zorg. Alleen al op het basispakket wil het kabinet 1,5 miljard gaan bezuinigen. De pati*nten koepels vinden dit onverstandig.

Voorstel aan Schippers
Minister Schippers heeft de pati*ntenorganisaties laten weten dat ze openstaat voor voorstellen op dit gebied. De koepels vinden het heel belangrijk dat u hierover mee kan denken. Zodat onze voorstellen ook echt gebaseerd zijn op de dagelijkse ervaringen van pati*nten.

Geef uw mening
U kunt uw eigen ervaringen melden en aangeven wat er mis is. Bovendien kunt u er ook uw eventuele idee*n voor kostenbesparingen kwijt.

Bron: NPCF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen