Beth Shalom: nieuwe meting IGZ geeft vertrouwen

Array

Een nieuwe meting van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) biedt goede vooruitzichten voor zorginstelling Beth Shalom. Precies een jaar na het opheffen van het verscherpt toezicht in januari 2012 deed de inspectie in januari 2013 een nieuwe meting van de risico’s die zij in juli 2011 vaststelde. Trudy Prins, bestuurder van Beth Shalom: ”De nieuwe meting bevestigt dat onze inspanningen resultaat hebben gehad. Maar de inspectie noemt nog steeds punten voor verdere verbetering. Dat betekent dat we er nog niet zijn.”

De inspectie ziet dat de kwaliteit van zorg veel beter op orde is en dat er is geïnvesteerd in leiderschap.  Maar verbeteringen zijn zeker nog mogelijk. Zo vindt de inspectie dat de individuele zorgbehandel en -leefplannen onvoldoende worden bijgehouden. De plannen moeten een levend document worden dat structureel wordt gebruikt. Op de psychogeriatrische afdelingen worden vrijheidsbeperkende maatregelen gebruikt en er moet een plan komen voor de afbouw daarvan. Ook de medicatieveiligheid heeft nog extra aandacht nodig: de originele verpakking is niet altijd aanwezig, zodat de houdbaarheidsdatum niet kan worden vastgesteld.Verpleeghuis_Beth_Shalom

Ander punt van aandacht is de communicatie naar de cliënt en de familie. De veranderingen in de organisatie, zoals de reorganisatie en de zoektocht naar een samenwerkingspartner, worden kritisch gevolgd en daarin is communicatie essentieel.

Beth Shalom gaat hard aan de slag met de aandachtspunten van de inspectie. Prins: “We maken nu een plan om de laatste puntjes op de i te zetten. Dat willen we voor 15 juli uitgevoerd  hebben. Dan moeten we namelijk aan de inspectie rapporteren over de voortgang. Inmiddels hebben we ook een positief advies voor certificering. Al met al betekent dit dat we verwachten in de zomer de kwaliteit van onze zorg op alle punten op orde te hebben.”

Bron: Beth Shalom

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen