Award-winnaar abcdeSIM in portfolio Zorg Leren Netwerk

De serious game abcdeSIM, ontwikkeld door het Erasmus MC, wordt opgenomen in het leerportaal van het Zorg Leren Netwerk. Aan deze game is de Nederlandse E-Learning Award 2013 toegekend. Tevens is abcdeSIM de eerste serious game die in Nederland als verplicht onderdeel van een medisch curriculum is opgenomen.

Paul Klinkert, marketingmanager The Competence Group (TCG): ‘Training in de ABCDE-methode is verplicht voor alle artsen en verpleegkundigen werkzaam op de Spoedeisende Hulp (SEH) in Nederland. abcdeSIM biedt een combinatie van game en simulatie die motiveert, discussie uitlokt en een hoge replay value oplevert. De game past goed in het aanbod van het Zorg Leren Netwerk, het landelijke e-learning netwerk van samenwerkende zorginstellingen. Onder het motto “door de zorg, voor de zorg” delen de aangesloten instellingen hun kennis en ervaring op het gebied van digitaal opleiden, zo ook met abcdeSIM.”

Demo en aanschaffen abcdeSIM
Interesse in wat abcdeSIM voor uw organisatie en medewerkers kan betekenen? Vraag een demo-account of een presentatie bij u op locatie. De game aanschaffen? Ga naar de webpagina abcdeSIM op de website van het Zorg Leren Netwerk. Neem contact op met TCG via telefoonnummer (030) 256 56 25 of stuur een e-mail naar [email protected]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen