VitrasCMD slaagt opnieuw voor externe kwaliteitstoets

Array

2205e4f0-e1fb-413e-9f97-6c9701294538_0_HKZ_150X150De organisatie neemt continue haar werkprocessen, producten en diensten onder de loep
(van Lopik tot en met Rhenen) – Certificerende instelling KIWA heeft laten weten dat VitrasCMD opnieuw haar kwaliteitskeurmerk HKZ* heeft behaald voor de periode van drie jaar. VitrasCMD is vier volledige dagen getoetst op de toepassing en uitvoering van de normen die in de branche gelden. VitrasCMD laat zich toetsen, omdat dit de kwaliteit van zorg en hulp aan cliënten ten goede komt.

Daarnaast willen financiers van zorg en welzijn alleen met gecertificeerde instellingen werken. KIWA gaf aan dat VitrasCMD echt klantgerichtheid uitstraalt en dat dit aan alles te merken is. Iedere medewerker handelt vanuit het cliëntperspectief. Enthousiaste en sprankelende medewerkers die zich volledig inzetten voor de cliënt en zijn/haar belang. VitrasCMD is continue bezig om haar werkprocessen, producten en diensten onder de loep te nemen en te verbeteren om tegemoet te komen aan de behoeften van de cliënt.

Bij de terugkoppeling gaf KIWA aan dat binnen VitrasCMD enthousiaste, sprankelende en cliëntgerichte medewerkers werken. Zo geeft KIWA aan dat VitrasCMD bijvoorbeeld uitstekende informatie biedt aan cliënten, voordat de zorg- of hulpverlening van start gaat. Ook zijn de processen en procedures transparant voor de cliënt en wordt de zorg- of hulpverlening rondom de cliënt zorgvuldig georganiseerd. De afstemming die nodig is, is uitstekend geborgd. De medewerkers besteden veel aandacht aan de samenwerking met andere partners (bijvoorbeeld huisartsen) en leveren een belangrijke bijdrage aan het netwerk. Tevens sprak KIWA over een innovatieve organisatie die naast het leveren van de kernactiviteiten aan cliënten veel aandacht heeft voor het invullen van andere cliëntbehoeften. Het inschakelen van een serviceorganisatie of cursusbureau bijvoorbeeld zorgt ervoor dat hieraan wordt voldaan. Zo kunnen cliënten bijvoorbeeld een maaltijdservice of een kapper aan huis krijgen. Is er veel behoefte aan een bepaald product, wordt het ontwikkeld.

Inhoud van de kwaliteitstoets jeugd, welzijn en zorg
De externe kwaliteitstoets voor het HKZ certificaat  vindt jaarlijks plaats waarbij 1 keer per drie jaar een nieuw certificaat wordt uitgereikt. De drie auditoren hebben een vierdaags programma opgesteld en diverse medewerkers gesproken: medewerkers van de consultatiebureaus en maatschappelijk werkers, (gespecialiseerd) verpleegkundigen en verzorgenden, medewerkers servicediensten en de dagopvang. Daarnaast vonden er interviews plaats met leden van de Cliëntenraad en het management en directie.

Bestuurder Dinie van der Linden van VitrasCMD zegt: “Ik werk nu een half jaar voor VitrasCMD en ik sta echt te kijken van de betrokken en professionele houding van medewerkers. We zijn druk bezig met het doorvoeren van innovaties en veranderingen en het doet mij goed om te zien dat medewerkers hier gezamenlijk hun schouders onder zetten”.

VitrasCMD leeft, denkt en werkt mee
VitrasCMD biedt al ruim 50 jaar zorg, hulp- en dienstverlening. In de vorm van verzorging en verpleging thuis, aanvullende gemaksdiensten en cursussen, consultatiebureau, hulpmiddelen als bedden, rolstoelen, krukken en klossen. Ondersteuning bij sociale, psychische of financiële problemen is mogelijk via maatschappelijk werk en thuisbegeleiding. VitrasCMD – in bezit van het kwaliteitskeurmerk HKZ – blijft werken aan de verbetering van de hulp aan haar cliënten. Zo heeft VitrasCMD deelgenomen aan het ontwikkelprogramma In voor Zorg! Verder is VitrasCMD kernpartner in het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen