Boek: Gebroken leven. De ontwrichtende ziekte ME/CVS

Array
14 mei: Wereld ME-dag
ME/CVS is een ziekte die inmiddels door de meeste Amerikaanse artsen serieus wordt genomen. In Nederland werden onlangs weer richtlijnen door de overheid omarmd die in het beste geval erkennen dat er mogelijk iets mis is met deze zieken, maar dat het toch voornamelijk een kwestie is van manke mentaliteit: flink oefenen, dan komt het wel weer goed.
Zo ging het nog niet zo lang geleden ook met patiënten die later aan multiple sclerose (MS) bleken te lijden. Die aandoening is inmiddels onomstotelijk aantoonbaar. Professor Komaroff van de universiteit van Harvard verwacht binnenkort op dit vlak een doorbraak bij ME/CVS.
Kooman, Gebroken leven OMSLAG VOORKANTIn Nederland en België worstelen naar schatting 100.000 ME/CVS-patiënten met ingrijpende lichamelijke klachten; daarnaast vechten ze bijna dagelijks tegen de zeer hardnekkige vooroordelen dat ze zich aanstellen.
In het recent verschenen boek van Kees Kooman, Gebroken leven; de ontwrichtende ziekte ME/CVS, doorbreekt de Belgische professor Luc Lambrecht het taboe van de medische zwijgplicht bij zelfmoorden. Het moet afgelopen zijn, vindt hij, met het niet alleen domme maar ook gevaarlijke stigma aangaande een ziekte waarvoor nog geen waterdichte diagnose bestaat.
Op 8 mei as. organiseert de ME-vereniging een informatiedag in Haarlem met medici; Kees Kooman zal er een lezing geven en is beschikbaar voor interviews.
Op 12 mei, Wereld ME Dag, wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de ziekte.

N.B. Gebroken leven is uitsluitend te koop via de webshop van uitgeverij De Kring,
http://www.uitgeverijdekring.nl/boek/gebroken-leven

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen