25 mei is het Nationale Huidkankerdag

Array

Op zaterdag 25 mei is het Nationale Huidkankerdag, dan houden de afdelingen dermatologie van verschillende ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra een open dag van 10:00 tot 13:00 uur. Zij geven dan informatie over hoe u de huid het beste kunt beschermen én zelf kunt controleren. Bezoekers die zich vooraf opgeven, krijgen ook de mogelijkheid hun huid te laten nakijken op eventuele verdachte plekjes. Voor meer informatie én inschrijven voor deze dag: www.huidkanker.pro. Deze dag is in een samenwerkingsverband georganiseerd.

Doelstelling
Het samenwerkingsverband bestaat uit: Huidfonds, Huidpatiënten Nederland, Stichting Melanoom, Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie, Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, LEO Pharma, Roche Nederland en La Roche-Posay. Verstandig zonnenHet doel van deze dag is drieledig:
1. Het creëren van een grotere bewustwording van de gevaren van de zon.
2. Mensen bewust maken van het belang van regelmatige huidcontrole (= zelfcontrole), om zo huidkanker in een vroeg stadium te herkennen.
3. Mensen inzicht verschaffen in de omvang van het probleem huidkanker.

De dermatologen van Meander Medisch Centrum willen met het inloopspreekuur bijdragen aan het eerder onderkennen van huidkanker en het bevorderen van verstandig zonnen. Dit is hard nodig. Epidemiologen voorspellen dat één op de vijf Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt. Hierbij geldt: hoe eerder je verdachte plekjes ontdekt, des te groter de kans is huidkanker te voorkomen of tijdig te behandelen.  Het aantal mensen met huidkanker neemt snel toe: in tien jaar tijd is het aantal mensen met de diagnose huidkanker verdrievoudigd van 15.000 naar 45.000 personen per jaar. Dit heeft verschillende redenen. Veel mensen in Nederland hebben een licht huidtype, en mensen gaan steeds vaker naar zonnige vakantiebestemmingen. Ook buiten de zonvakanties recreëren veel mensen in de zon. Denk hierbij aan bij voorbeeld fietsen, golfen of wandelen. Daarbij zorgen zij voor onvoldoende bescherming door zonnebrandcrèmes. Op de Huidkankerdag is er informatie over goede zonbescherming en het belang van huidcontrole.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen