“Draag weer wit week” in VUmc

Array

witte jurk“Draag weer wit week” in VUmc 4 juni 2013 | Bijeenkomst
In de week van 3 juni is het ‘Draag weer wit’ week. Tijdens deze week wordt voorlichting gegeven over hevig menstrueel bloedverlies en de mogelijke medische oplossingen hiervoor. Op 4 juni is er ook in VUmc een informatieavond van 18 – 20 uur.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een op de vijf vrouwen last van hevig menstrueel bloedverlies. Naast lichamelijke klachten kan deze aandoening ook een behoorlijke invloed hebben op het sociale leven en de dagelijkse activiteiten. Meer dan 60% van de vrouwen moet wel eenseen sociale gebeurtenis overslaan, ongeveer 80% vermijdt seksuele activiteiten en 33% is wel eens gedwongen thuisgebleven van het werk.

Tijdens de informatiebijeenkomsten vertellen gynaecologen over de oorzaken en oplossingen voor hevige menstruatie. Ook bestaat er volop de gelegenheid om vragen te stellen. Bovendien zijn er brochures die mee naar huis genomen kunnen worden.

De bijeenkomst in VUmc vindt plaats in zaal De Rietwijker, op de vierde etage van het polikliniekgebouw, De Boelelaan 1118. Aanmelden is niet nodig.
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen