Medisch Centrum de Veluwe krijgt keurmerk ZKN

Array

Als directie mogen wij u met trots mededelen dat Medisch Centrum de Veluwe (MCV) eind 2012 het ZKN-keurmerk inclusief het veiligheidsmanagementsysteem (VMS) heeft behaald. MCV is  daarmee koploper waar het gaat om patiëntveiligheid.

MCV biedt sinds 2010 medisch-specialistische zorg aan op het gebied van maag-, darm- en leverziekten. MCV is vooruitstrevend op het gebied van kwaliteitszorg en patiëntveiligheid en wil de hoogste kwaliteit met de meest veilige zorg leveren. ZKNkeurmerkVanaf dag één realiseert MCV dat aan complexe zorgprocessen patiëntenrisico’s verbonden zijn. Door met alle medewerkers deze processen te beschrijven en op risico’s te analyseren is eenieder zich bewust van een eigen verantwoordelijkheid voor de veiligheid van patiënten.

Zorgverzekeraars stellen in hun inkoopvoorwaarden 2013 de eis van aanwezigheid van een veiligheidskeurmerk. Hiermee worden alleen zorginstellingen gecontracteerd die veilige zorg leveren. Dit bood MCV de uitgelezen kans om haar jarenlange inzet voor patiëntveiligheid om te zetten in het behalen het keurmerk van Zelfstandige Klinieken Nederland, het ZKN-keurmerk.

 

Wat betekent het ZKN-keurmerk van MCV voor u als patiënt?

Door het behalen van het ZKN keurmerk is voor u als patiënt in een oogopslag te zien dat wij voldoen aan de strengste eisen. MCV wordt jaarlijks getoetst door een onafhankelijk keuringsinstituut (KIWA). Een van de belangrijkste onderdelen van het keurmerk is het veiligheidsmanagementsysteem (VMS). Dit systeem stelt ons in staat potentiele fouten snel op te sporen en in de toekomst te voorkomen.

De door MCV aangeboden zorg wordt wederom vergoed door alle zorgverzekeraars.

 

Op woensdag 22 mei 2013 wordt het ZKN-keurmerk aan MCV uitgereikt. Bij deze plechtigheid zal de heer P. Blokhuis, wethouder van welzijn, zorg, dienstverlening en facilitaire zaken van de gemeente Apeldoorn, aanwezig zijn.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen