Zweden aan de slag met Microsoft HealthVault

Array

Het Zweedse ministerie van VWS wil Microsoft HealthVault gebruiken als platform voor de persoonlijke medisch dossiers van alle 9 miljoen Zweden, Zorgvisie zegt dat dit nieuws deze week bekend is geworden. Cap Gemini voert de regie over het Zweedse project. De Zweden starten eerst met het voor HealthVault toegankelijk maken van de medische informatie die bij apothekers en huisartsen is opgeslagen. Dit gebeurt in de tweede helft van dit jaar. Volgend jaar moet de tweede lijn worden ontsloten.

Met HealthVault kunnen gezondheidsgegevens van uzelf en uw familie verzamelen worden opgeslagen, gebruikt en gedeeld en de grbuiker houdt de volledige controle over de eigen gezondheidsgegevens.home_shareHealthDataMicrosoft HealthVault biedt u één centrale onlineplek voor toegang tot al uw gezondheidsgegevens. U kunt de gegevens op verschillende manieren toevoegen en u hebt toegang tot de gegevens van uw gezondheidszorgverleners.  Als u de gezondheidsgegevens van een kind, ouder of ander familielid beheert, kunt u voor deze personen ook dossiers toevoegen.

Gezondheidstoepassingen

Met HealthVault verbonden toepassingen zijn websites, computersoftware en mobiele toepassingen die u kunnen helpen om meer te doen met HealthVault.
Blader in de Toepassingendirectory

Illustratie van apparaatgegevens die naar HealthVault worden geladen

Persoonlijke gezondheidsapparaten

Een steeds langere lijst met apparaten, zoals stappentellers, bloeddrukmeters, bloedglucosemeters en zelfs weegschalen, werken met HealthVault.  Het mooie is dat u zelf niets met de hand moet invoeren, maar dat de met HealthVault compatibele apparaten uw gegevens automatisch rechtstreeks uploaden.

Blader in de Apparatendirectory

Illustratie voor het delen van gegevens van HealthVault

André Piso, hoofd van de afdeling businessdevelopment Health in Nederland, bevestigt dat de Zweedse regering vaart heeft willen maken door de kiezen voor een systeem dat reeds in gebruik is. ‘HealthVault is een bestaande oplossing die snel operationeel is te maken.’ De Zweden zullen gebruikmaken van een datacentrum dat in Ierland is gevestigd.Verder hebben zij de licentierechten voor het hele land in één keer afgekocht.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen