Stichting Op me Eigen in Lelystad onder verscherpt toezicht

verscherpt-toezicht-200x200De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Stichting Op me Eigen in Lelystad voor een periode van 3 maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de inspectie is de zorg niet op orde.

Stichting Op me Eigen levert persoonlijke verzorging, begeleiding en verblijf aan 70 clienten met een verstandelijke beperking en/of een psychiatrische stoornis. Naar aanleiding van signalen over de kwaliteit van zorg en veiligheid van de clienten, bracht de IGZ in maart 2013 een onaangekondigd bezoek. Tijdens dit bezoek lette de inspectie vooral op de uitvoering van de zorg. De IGZ constateerde onder andere dat zorgplannen niet werden uitgevoerd. Ook paste de beschikbaarheid en deskundigheid van het personeel niet bij de zorg die de clienten nodig hebben. Bovendien waren de bezochte woningen slecht onderhouden en vervuild.

Stichting Op me Eigen heeft inmiddels een aantal zaken verbeterd. Zo is er een bestuurder in dienst genomen en zijn er twee orthopedagogen en een GZ-psycholoog benoemd. Ook worden de medewerkers nu niet meer aangestuurd vanuit een kantoor, maar direct in de woningen. Maar omdat de effecten nog onvoldoende zijn, is volgens de inspectie de zorg nog steeds niet op orde. Daarom heeft de IGZ voor 3 maanden verscherpt toezicht ingesteld.
Bron: Nieuwsbank.nl