Kentalis en Jeroen Bosch Ziekenhuis geven samen voorlichting over Tinnitus

Array

De komende maanden organiseren het Kentalis Audiologisch Centrum Sint-Michielsgestel en de polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)van het Jeroen Bosch Ziekenhuis gezamenlijk informatiemiddagen over het verlichten van klachten bij Tinnitus (oorsuizen).
Tinnitus komt bij heel veel mensen voor. Er zijn maar weinig mensen die weten wat Tinnitus precies is, hoe het kan ontstaan en wat de gevolgen kunnen zijn. Uit de praktijk blijkt vaak dat, na onderzoek door een KNO-arts, Tinnitus niet medisch te verhelpen is. Blijvende klachten als gevolg van Tinnitus kunnen leiden tot problemen met horen en persoonlijk functioneren.

tinnitusInhoud informatiemiddagen
Tijdens de informatiemiddagen geven een KNO-arts, een audioloog en een psycholoog uitgebreide uitleg over Tinnitus. De medische- en audiologische achtergrond, de mogelijkheden tot verlichting van de klachten en de training ‘Leren omgaan met Tinnitus’ komen aan de orde. Belangstellenden komen zo meer te weten over de mogelijke oorzaak van Tinnitus, de gevolgen en hoe met deze aandoening  om te gaan. Ook wordt ingegaan op de behandelmogelijkheden.

Overzicht informatiemiddagen en aanmelden
De informatiemiddagen zijn afwisselend bij Kentalis in Sint-Michielsgestel en in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Een overzicht van de informatiemiddagen is te zien op www.kentalis.nl/agenda of www.jbz.nl/agenda. De eerstvolgende middag wordt georganiseerd op 10 juni van 16.00 tot 17.30 uur bij Kentalis in Sint-Michielsgestel. Deelname is kosteloos en vrijblijvend. Voor meer informatie of aanmelden kan een bericht gestuurd worden naar: [email protected].

Recente artikelen