Mobiles for Good organiseert tweede editie van mHealth competitie

0
253

Ontwerpers en programmeurs worden uitgedaagd om na te denken over de toekomst van de zorg
Een spreekuur bij de dokter via Twitter, een mobiele diagnose-tool of een app waarin je je eigen medische gegevens bijhoudt. Het zijn slechts enkele voorbeelden van mHealth toepassingen die bijdragen aan innovatieve zorg. Daarom organiseert de Vodafone Foundation in samenwerking met Waag Society voor de tweede keer de Mobiles for Good Challenge. Jonge ontwerpers van apps en mobiele applicaties worden uitgedaagd om na te denken over de toekomst van de zorgindustrie. Het beste idee wordt beloond met een geldprijs voor de ontwikkeling van de toepassing. Het innovatie platform van Vodafone; Firestarters, omarmt dit initiatief en ondersteunt het project met videoproducties en aanvullende workshops in het Firestarters Forum. De finale vindt plaats op 26 september in Pakhuis de Zwijger.


_DSC3158 Mobiles for Good Winnaars Self managementVoor wie is de Mobiles for Good challenge 
Het programma is interessant voor mensen met ervaring in de IT en in de zorg. Je kunt meedoen als patiëntenorganisatie, (game)ontwikkelaar, ontwerper, IT-er, sociaal ondernemer, student, onderzoeker, (para)medicus, NGO, kennisinstituut of zorginstelling. Je kunt een idee indienen voor de volgende drie categorieën:

•          Take care
•          De digitale patiënt
•          De digitale dokter

Deadline & prijzen
Ideeën kunnen tot en met 6 september 2013 online ingediend worden, voor zowel fysieke als geestelijke zorg. Van smartphone apps tot sms-diensten, van machine2machine toepassingen tot hardware. De concepten mogen zich richten op Nederland of ontwikkelingslanden. Deelnemers maken kans op een geldprijs van € 40.000 om het idee te realiseren. Op 26 september worden de drie winnaars bekend gemaakt tijdens de finale op het Emerce eHealth congres in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Voor de winnaars wordt in november een workshop georganiseerd door Firestarters, met inspiratie-sessies, lezingen en tips van professionals uit het veld.

Bekijk hier de promo-video,

Meer informatie vind je op www.vodafone.nlmobilesforgood. Voor meer informatie over Firestarters, ga naar facebook.com/FirestartersNL.

Vorig artikelVerschillende vaccins nodig om tuberculose te bestrijden
Volgend artikelSHL-Groep doneert CRP-apparaat aan ROC Tilburg
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.