Zorgapotheken Flevoland BV en Alliance Healthcare Nederland BV intensiveren samenwerking

0
410

Gisteren zijn Zorgapotheken Flevoland BV en Alliance Healthcare Nederland BV overeengekomen de samenwerking te continueren en verder te intensiveren. De overeenkomst is tenminste voor een periode van drie jaar. Zorgapotheken Flevoland BV heeft 17 apotheken in eigendom. Alliance Healthcare Nederland heeft 68 apotheken in eigendom. De samenwerking is gericht op het benutten van wederzijdse expertise in het organiseren van de ketens en als gevolg daarvan het realiseren van synergievoordelen.

Voorzitter raad van bestuur van Zorgapotheken Flevoland BV, Jos Stienen: “Wij zien grote voordelen in het gebruik maken van elkaars kennis in het organiseren van onze apotheekketen. Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid efficiency voordelen te behalen door schaal en integratie.”AH-BHC-logo-met-tag-line-TMManaging director Alliance Healthcare Nederland BV, Arvid Manneke: “De samenwerking met de innovatieve groep Zorgapotheken Flevoland BV geeft ons de kans ketensamenwerking verder te ontwikkelen. Bovendien kunnen we de opgebouwde kennis aanwenden voor het versterken van het Kring-apotheek collectief. Dit past in onze strategie waarbij ons collectief van apotheken centraal staat in onze bedrijfsvoering.”

Alliance Healthcare
Alliance Healthcare is onderdeel van Alliance Boots, een leidende internationale farmaceutisch gedreven health en beauty groep in meer dan 25 landen. Alliance Boots is een private onderneming en telt meer dan 115.000 medewerkers. De organisatie telt 1900 medewerkers in Nederland. Bedrijfsonderdelen zijn Alliance Healthcare (groothandel), Kring-apotheek, Boots apotheek, Spits apotheek (baxtering), Stephar (parallel import), PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen) en Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie).

Zorggroep Almere
Zorgapotheken Flevoland BV maakt onderdeel uit van Zorggroep Almere.
Zorggroep Almere is een bijzondere organisatie. Niet alleen in Almere, maar in het hele land en daarbuiten. Op deze schaal bestaat nergens anders in binnen- of buitenland een organisatie waar zoveel soorten zorg zijn gebundeld onder één noemer. Zorggroep Almere telt 2600 medewerkers.
Almere telt ruim 193.000 inwoners. Zo’n 167.000 inwoners zijn cliënt bij de Zorggroep. Zij staan ingeschreven bij één van de gezondheidscentra, wonen in één van de zorgcentra, maken gebruik van de huisarts, fysiotherapeut, het maatschappelijk werk, de apotheek, de jeugdgezondheidszorg, de verloskundige, de thuiszorg of de diëtist van Zorggroep Almere.

Vorig artikelDianet kiest voor het NovaData Private Cloud DataCenter
Volgend artikel7 kenmerken competente online hulpverlener
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.