Admiraal de Ruyter Ziekenhuis onder verscherpt toezicht

Array
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stelt het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) onder verscherpt toezicht. Het verscherpt toezicht moet ertoe leiden dat het veiligheidsbewustzijn in het ziekenhuis verbetert en dat de patiëntveiligheid geborgd is in de hele organisatie. Ook moet het ziekenhuis voldoen aan de voorwaarden voor patiëntveiligheid zoals voorgeschreven vanuit het Veiligheids Management Systeem (VMS).Alle ziekenhuizen moeten dit najaar voldoen aan de eisen van het VMS. De inspectie voorziet dat het ADRZ dit niet gaat halen. Het ziekenhuis geeft onvoldoende invulling aan het ontwikkelen van het veiligheidsbewustzijn. Daarnaast heeft de inspectie zorg over de mate waarin het ziekenhuis in staat is om maatregelen in te voeren die de risico’s voor de patiëntveiligheid verkleinen. Ook blijkt uit analyse door de inspectie van de kwaliteitsindicatoren over 2012 van het ADRZ dat er te weinig sturing is op bepaalde processen rond veiligheid en kwaliteit.ADRZ_logo_kleinHet verscherpt toezicht betekent dat de inspectie onaangekondigde en aangekondigde bezoeken aan het ziekenhuis zal brengen. Daarbij toetst de inspectie onder meer de voortgang van de invoering van het VMS. De Raad van Bestuur dient frequent aan de inspectie te rapporteren over de voortgang van de verbeteringen. De inspectie bespreekt deze rapportages met de Raad van Bestuur.

De instelling moet de verbeteringen voor 1 januari 2014 ingevoerd hebben. Het verscherpt toezicht wordt opgeheven als de inspectie vaststelt dat het beleid voor patiëntveiligheid zodanig is verbeterd dat het ziekenhuis voldoet aan de eisen.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen