PvdA zeer tevreden over afspraken zorg

zorgkosten-300x200De PvdA is zeer tevreden met de afspraken die minister Schippers met het zorgveld heeft gemaakt: de patient wordt ontzien, de zorg wordt slimmer georganiseerd en fraude wordt hard aangepakt. Bovendien hoeft er minder te worden bezuinigd op het basispakket. Zo houden we de zorgkosten in de hand en zorgen we voor toegankelijke en goede zorg voor iedereen. Voor nu en in de toekomst. Dat is goed nieuws.

De almaar stijgende zorgkosten vragen terecht al langer aandacht. Het is goed dat zorgpartijen en de minister gezamenlijk hun verantwoordelijkheid hebben genomen om daar wat aan te doen. De PvdA wil de kosten op een sociale manier in de hand houden. En dat gebeurt met deze zorgafspraken.

Er wordt flink werk gemaakt van de aanpak van fraude en verspilling en ziekenhuisnota’s worden begrijpelijk gemaakt. Dat is iets waar de PvdA al lange tijd voor pleit. Er wordt beter gekeken welke zorg echt nodig is en er hoeft minder bezuinigd te worden op het pakket.

Zorg wordt daarbij beter georganiseerd. Voor zo veel mogelijk zorg kunnen mensen terecht bij hun huisarts en bij gezondheidscentra in de buurt. Dat heeft belangrijke voordelen, want zij staan dichter bij de patient. Bovendien kan de zorg op deze manier een stuk voordeliger worden georganiseerd. Dat is winst voor de patient en de premiebetaler.

Met deze afspraken werken we op een slimme manier samen aan goede, toegankelijke en betaalbare zorg.

Bron: Nieuwsbank.nl