Battle of concepts: VWS wil gezonder leven bij jongeren stimuleren

Denk jij een goed concept te hebben om jongeren gezonder te laten leven? Doe dan mee met de volgende battle van het ministerie van VWS.
Hoewel we het belang van een gezonde levensstijl meestal wel weten, lukt het ons lang niet allemaal om structureel een gezonde leefstijl te hanteren. Dit geldt met name ook voor (lager opgeleide) jongeren (18 – 30 jaar).

Waarom is een gezonde leefstijl geen logische keuze voor deze jongeren? Waarom is het wel stoer/sexy/aantrekkelijk om te drinken en te roken, maar niet om lekker gezond te eten? Waarom geven bijna alle jongeren aan (vaker) te willen sporten, maar doen ze dit uiteindelijk niet?
logoboc2Aan jou de uitdaging om je te verdiepen in de  situatie van deze jongeren en vervolgens een concept te bedenken waarmee meer van deze jongeren gezonder gaan leven.
Download de hele Battle
Prijzengeld:
1e prijs: 2000,- euro
2e prijs: 1150,- euro
3e prijs: 450,- euro
nrs. 4 t/m 10: 200,- euro
Voor een succesvolle deelname adviseren wij om de (rand)voorwaarden van deze Battle goed door te lezen, regelmatig de nieuwe voorbeeldconcepten te bekijken en het Battle Blog te lezen.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen