Jaap Jongbloed helpt Hulphonden

Array

hulphondtelevisie

Denken in mogelijkheden, staat voor Jaap voorop. Hij is al jaren ambassadeur van het Liliane Fonds en presenteerde samen met Lucille Werner de TROS CAPawards. Deze liveshow stond in het teken van de CAPabilities van mensen met een lichamelijke handiCAP. De winnares van de Gouden CAPaward 2008, journaliste Monique Wijnen, kwam het podium op met haar hulphond.

Jaap: “De hond is heel belangrijk voor Monique. Hij helpt haar bij de dagelijkse dingen, zoals deuren openen en aankleden, maar is ook onmisbaar tijdens haar werk als journalist. Ik heb met eigen ogen gezien hoeveel hij kan en ze heeft hem zelf, middels de teamtraining van Hulphondenschool De CLiCK, alles aangeleerd! Toen ze me benaderde met de vraag of ik een radiospot wilde inspreken voor Stichting De Hond Kan De Was Doen, heb ik natuurlijk ‘ja’ gezegd, want Stichting De Hond Kan De Was Doen ondersteunt dit mooie werk.”

Stichting De Hond Kan De Was Doen heeft als doel: teamtraining mogelijk maken voor mens en hulphond. Zij zorgt voor financiering van teamtraining voor mens (volwassenen en kinderen met beperking) en hulphond onder het motto “helpt helpen”.

De Stichting bestaat nu 15 jaar en is ze erg blij met de belangeloze inzet van Jaap Jongbloed om een radiospot te maken. De stichting vraagt radiostations om de spot voor HULPHONDEN regelmatig te draaien, om zo donateurs te werven en meer teamtrainingen met hulphonden mogelijk te maken.

Teamtraining: de hond wordt getraind en tegelijk wordt de deelnemer opgeleid om zijn of haar hond te trainen. Het examen van drie uur wordt als team gedaan. De training vindt thuis plaats, waardoor de deelnemer leert waar de hond inzetbaar is. Erg praktisch, want daar gaat de hond ook werken. De teamtraining zorgt ervoor dat de hulphond ook in de toekomst in staat is om veranderende hulp op maat te bieden. Immers de deelnemer is geleerd om de handelingen aan te leren bij de hulphond.

Beluister hier radiospotje met Jaap Jongbloed

Download hier de folder van Stichting De Hond Kan De Was Doen in pdf format

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen