Saxenburgh Groep vergaart suggesties voor nieuw wijksteunpunt Ommen

Array

SONY DSCZaterdag 31 augustus brachten verscheidene buurtbewoners, collega’s en andere belangstellenden een bezoekje aan de informatiemarkt bij de nieuwe zorglocatie voor ouderen met dementiezorg annex wijksteunpunt van de Saxenburgh Groep in woonwijk Alteveer te Ommen. De kleinschalige woonvorm wordt eind van het jaar in gebruik genomen. Voor die tijd, in november, volgt eerst een open huis.

De bezoekers aan de markt konden alvast de indeling van het gebouw zien, het kleurenpalet van de inrichting van de woongroepen bekijken, informatie krijgen over het zorgaanbod, een enquête invullen met wensen voor het wijksteunpunt en tevens kennismaken met samenwerkende partners van de Saxenburgh Groep, waaronder RIBW, MEE, NBvON, PCOB en Landstede.

Buurtbewoners
Het wijksteunpunt is mede mogelijk door subsidie van de gemeente Ommen.  De markt is vooral bedoeld om te horen hoe het wijksteunpunt vorm moet krijgen. “Wij hebben zelf wel ideeën over activiteiten”, aldus een medewerkster van de Saxenburgh Groep, “maar het is toch vooral belangrijk te weten wat de buurtbewoners graag willen. Ik heb al ideeën gezien variërend van jeu de boule en schilderen tot een dagje uit en filmmiddag voor de jeugd.” Tijdens de markt druppelen er ook al wat suggesties binnen voor een naam voor het nieuwe gebouw. Wie wil meedoen aan de prijsvraag kan tot 1 oktober een deelnameformulier invullen op de website: www.sxb.nl. Formulieren liggen ook op de verschillende locaties van de Saxenburgh Groep in Ommen.

Tijdens de Uitgaansmarkt op 6 september presenteert de Saxenburgh Groep zich opnieuw.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen