Hart- en Vaatweek Tjongerschans van 17 tot en met 20 september

Array

Vrouwenharten, mannenvaten en sporterboezems: revival van de battle of the sexes? Van 17 tot en met 20 september diverse activiteiten rond hart- en vaatziekten
In de Tjongerschans (Heerenveen) wordt tijdens de ‘Hart & Vaatweek’ aandacht besteed aan één van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland: hart- en vaatziekten. Per jaar overlijden er ongeveer 39.000 mensen in Nederland aan deze aandoeningen.

Op donderdagavond 19 september a.s. vindt in Ziekenhuis Tjongerschans / SportMedisch Expertisecentrum het avondsymposium ‘Vrouwenharten, mannenvaten en sportersboezems: revival van de battle of the sexes?’ voor zorgprofessionals plaats.

hartmedicatie noacDe begeleiding van patiënten met hart- en vaatziekten speelt een steeds grotere rol in de huisartsenpraktijk en de praktijk van de sportarts. Zeker nu de overheid wil dat dat de behandeling van chronische aandoeningen zoals CVRM en hartfalen steeds meer in de eerstelijn moet plaatsvinden. Het avondsymposium wordt georganiseerd in het kader van de Hart & Vaatweek in Ziekenhuis Tjongerschans / SportMedisch Expertisecentrum. De lezingencyclus tijdens het avondsymposium laat zien hoe hart- en vaataandoeningen zich verschillend manifesteren bij onder andere vrouwen en topsporters. Speciale aandacht is er voor atriumfibrilleren. Centraal staat hoe men de verschillende doelgroepen verschillend begeleidt: sporters, patiënten en topsporters. Zorg op maat, of volgens protocol?

Inschrijving is noodzakelijk. Deelname is gratis. Accreditatie is aangevraagd voor sportartsen, huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde en al verleend voor Nurse Practitioners en Physician Assistants.

De vakgroepen Cardiologie en Sportgeneeskunde van de Tjongerschans vinden het belangrijk om informatie te geven over dit wereldwijd groeiende probleem. Ook Interne Geneeskunde is hierbij betrokken. In samenwerking met patiëntenvereniging Hart & Vaatgroep Friesland is de Hart & Vaatweek tot stand gekomen.

Preventie is hierbij een belangrijk onderdeel: wat kan iemand doen om het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten zo veel mogelijk te verkleinen? En: hoe kan men er mee omgaan, als deze aandoeningen zijn vastgesteld?

 

Programma:

–          Op dinsdag 17 september vindt een lunchsymposium plaats voor medewerkers van de Tjongerschans en andere zorgprofessionals (‘Hart en Vaatziekten: bewegen en preventie nader belicht’);

–          Voor donderdag 19 september zijn zorgprofessionals (waaronder huisartsen) uitgenodigd voor het avondsymposium ‘Vrouwenharten, mannenvaten en sportersboezems: revival van de battle of the sexes (Hart- en vaatziekten, primaire en secundaire preventie nader belicht). Voor deze bijeenkomst zijn nog plaatsen beschikbaar;

–          Vrijdag 20 september zijn alle belangstellenden (bijvoorbeeld (ex)patiënten, mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en paramedici) welkom tijdens een Informatiemarkt. Tussen 15.00 en 20.00 uur staan op de 1e etage van het ziekenhuis diverse informatiestands (met o.a. informatie over een gezonde leefstijl, preventie, revalidatie) en vinden lezingen plaats door cardiologen en vaatchirurgen. Ook zijn er workshops mindfulness, Tai Chi en gezond koken en leuke activiteiten voor kinderen. Aan het bijwonen van deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

 

Via www.tjongerschans.nl kunt u meer informatie over deze evenementen lezen.

 

 

Voor meer informatie zie de bijlage, of neemt u contact op met:

Saskia Toor (woordvoerder) -> 06 42 02 87 66

 

 

Over Tjongerschans

Ziekenhuis Tjongerschans is al meer dan 100 jaar actief in de regio Heerenveen en daarbuiten. Onder het motto ‘Beter met zorg’ biedt het patiënten optimale zorg, met aandacht en betrokkenheid.

De hoofdvestiging staat in Heerenveen. Er is een polikliniek gevestigd in Lemmer. De Tjongerschans is onderdeel van Zorgpartners Friesland.

www.tjongerschans.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen