Movir: standaardkeuring deels afgeschaft, geen tariefsstijging

Array

Arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir versoepelt per direct de regeling omtrent de standaardkeuring. Bent u jonger dan 50 jaar dan hoeft u geen standaardkeuring meer te ondergaan als u een verzekering aanvraagt of wilt verhogen. Dit betekent dat de aanvraag van een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Movir sneller en minder omslachtig wordt.

‘Schone’ gezondheidsverklaring
Het nieuwe beleid geldt voor ‘schone’ gezondheidsverklaringen. Als het ingevulde gezondheidsformulier hier aanleiding toe geeft, kan Movir besluiten om alsnog een keuring te laten uitvoeren. De standaardkeuring blijft overigens wel bestaan als men bij aanvraag 50 jaar of ouder is en een dagbedrag van €145,- of hoger kiest.

dokter vrouwGeen tariefsverhoging
Naast het versoepelde acceptatiebeleid meldt de arbeidsongeschiktheidsspecialist dat zij per 1 januari 2014 haar tarieven niet verhoogt. Positief nieuws in een tijd waarin de technische resultaten van veel AOV-verzekeraars stevig onder druk staan en genoodzaakt zijn tarieven naar boven aan te passen.  In combinatie met de voorwaardenverbeteringen die Movir dit voorjaar heeft doorgevoerd, betekent dit een verdere versterking van haar verzekeringsaanbod voor medische en zakelijke professionals.

Bron: Movir

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen