De gevolgen van drugs (schokkend filmpje)

Array

Na het gebruik van pure MDMA kunnen er complicaties optreden.Dit filmpje laat iemand zien die Mali, een andere naam voor pure MDMA heeft gebruikt. Afgelopen jaar overleden verschillende gebruikers in België en Nederland na het slikken van hooggedosseerde MDMA (MDMA is de actieve stof in XTC). Enkele jaren terug bevatte een ecstasypil gemiddeld rond de 80 mg MDMA. Momenteel is dat gemiddelde opgelopen naar meer dan 120 mg, met sommige tabletten met meer dan 170 mg. Gebruik van hooggedoseerde ecstasy is extra riskant en verhoogt de kans op overdosering waardoor oververhitting, psychoses, hartritmestoornissen en leverproblemen kunnen optreden. Uit het filmpje blijkt hoe riskant het kan zijn om drug te gebruiken. Want het gebruik van drugs is altijd riskant.

Anderzijds zijn er pillen in omloop die PMMA (Paramethoxymethamfetamine) bevatten.

Een overdosis met PMMA is levensgevaarlijk. Het zorgt voor een sterke verhoging van de lichaamstemperatuur en van de bloeddruk. Mogelijke andere reacties: onregelmatige hartslag, hartaanval, ademhalingsmoeilijkheden, nierfalen en coma.

Wees extra voorzichtig bij het slikken van zogenaamde xtc-pillen en andere drugs. Merk je bij jezelf of bij vrienden dat er iets fout loopt na het slikken van xtc. Verwittig onmiddellijk de hulpdiensten!

Het gebruik van drugs is altijd riskant. Wil je geen risico’s lopen, gebruik dan geen drugs

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen