Winnaars Mobiles for Good 2013

Array

Winnaars Mobiles for Good 2013: Een horloge tegen hoge bloeddruk, een feedback platform voor patiënten en mobieltjes voor Indiase moeders
Innovatie in de zorg, daar draaide het om voor de Vodafone Foundation en Waag Society om tijdens de Mobiles for Good Challenge. Uit meer dan 200 inzendingen werden drie winnaars gekozen: PebbleMED van Oscar van Dijk, CareRate van Inge Proost & Mobiles for Mothers van Loan Liem. Zij krijgen ieder 40.000 euro om hun mobiele toepassing te realiseren.

PebbleMED: Horloge tegen hoge bloeddruk
PebbleMED bestaat uit een horloge en app voor mensen met een hoge bloeddruk. Het is gebleken dat het nemen van medicijnen goed kan helpen voor deze mensen. Veel patiënten vinden het echter moeilijk de behandeling vol te houden, aangezien resultaten niet echt zichtbaar zijn. PebbleMED helpt hierbij. winnaars_mfg13_tomekwhitfieldIn de app voer je jouw medicijnenschema in, en het horloge trilt op medicatiemomenten. Een subtiel geheugensteuntje. Daarnaast kunnen resultaten van bloeddrukmetingen makkelijk opgeslagen en gedeeld worden, bijvoorbeeld met de behandelend arts. Dit helpt bij een optimale behandeling. Door Oscar van Dijk. Pitch video: http://www.youtube.com/watch?v=brBvL0mqcGM

 

CareRate: feedback systeem geeft patiënten een stem

CareRate is een simpele en laagdrempelige manier om feedback van patiënten realtime te delen met de ziekenhuisafdeling waar ze zijn geweest. De afdelingen kunnen daardoor beter inspelen op specifieke zorgbehoeften. Tevens biedt CareRate de mogelijkheid om de patiënt direct te benaderen bij ontevredenheid, goede ideeën of verbetersuggesties. CareRate maakt de feedback van patiënten tot slot inzichtelijk voor alle medewerkers, wat een enorme impact heeft op een meer klantgerichte benadering. Door: Inge Proost van Dinerate.

Pitch video: http://www.youtube.com/watch?v=hpWV8B8MV70

 

Mobiles for Mothers: mobieltjes tegen moedersterfte

Mobiles for Mothers is een project in India van stichting Simavi. Daar sterven helaas nog altijd veel vrouwen tijdens of vlak na de bevalling. De gevolgen van moedersterfte zijn ernstig: moeders in ontwikkelingslanden zijn vaak de spil van een gemeenschap door te zorgen voor het huishouden, de kinderen en een inkomen. Mobiles for Mothers stelt zwangere vrouwen in staat om snel hulp te zoeken. Daarnaast zorgt het dat gezondheidswerkers snel kunnen doorverwijzen naar de juiste zorginstanties. Door Loan Liem.

Pitch video: http://www.youtube.com/watch?v=HeLkijzJHEU

 

 

 

Over de Mobiles for Good Challenge

De Mobiles for Good Challenge is een initiatief van de Vodafone Foundation in samenwerking met Waag Society om ontwikkelingen op het gebied van mHealth te stimuleren. Mobiele gezondheidszorg (mHealth) kan bijdragen aan een grotere vrijheid, zelfredzaamheid en veiligheid voor patiënten. Tijdens de finale op het Emerce eHealth congres (26/9 in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam) pitchten de finalisten hun concept voor de jury: Rob Shuter (CEO Vodafone ), Marleen Stikker (directeur Waag Society), Patrick de Zeeuw (Startup Bootcamp), Marlies Schijven (chirurg AMC & winnaar Mobiles for Good 2012) en Lucien Engelen (Hoofd Acute Zorg, UMC st. Radboud).

 

Over de Vodafone Foundation

De stichting Vodafone Netherlands Foundation is in 2002 opgericht om op onafhankelijke wijze invulling te geven aan ondersteuning van sociaal-maatschappelijke projecten. Doel is om met mobiele communicatietechnologie oplossingen te bieden voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van welzijn en gezondheid. Daarnaast organiseert de foundation diverse vrijwilligersactiviteiten voor medewerkers. Meer informatie op: http://over.vodafone.nl/duurzaam/vodafone-foundation

 

Over Waag Society

Waag Society, institute for art, science and technology ontwikkelt creatieve technologie voor maatschappelijke innovatie. De stichting doet onderzoek, ontwikkelt concepten, pilots en prototypen en fungeert als intermediair tussen de kunsten, de wetenschap en de media. Waag Society organiseerde de eerste Apps wedstrijden van Nederland, zoals Apps for Amsterdam.

http://waag.org

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen