André Goedée benoemd als voorzitter Raad van Toezicht Amphia Ziekenhuis

0
551

De heer A. (André) Goedée (62) is per 1 oktober 2013 benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht van het Amphia Ziekenhuis. Hij volgt daarmee drs. H. H. (Haddo) Meijer op die op 1 juni 2007 aantrad. André Goedée werkt ruim veertig jaar in de maritieme industrie  en heeft daar brede bestuurlijke ervaring opgedaan. Zo is hij nu lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke Boskalis Westminster. Daarvoor was hij de laatste tien jaar werkzaam als CEO van het Bredase bedrijf Dockwise. Met zijn toetreding tot de Raad van Toezicht van Amphia wil hij graag zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid gestalte geven. André Goedée is woonachtig in Oosterhout.

goedeeMet de benoeming van André Goedée kent de Raad van Toezicht van Amphia weer vijf leden. Naast André Goedée zijn dat Ron Dingjan, Bart van Halder, Fred van Raaij en Floris Sanders. De Raad van Toezicht toetst of het organisatiebeleid en de kwalitatieve invulling hiervan door de Raad van Bestuur van het Amphia Ziekenhuis adequaat worden uitgevoerd. Daarbij houden de leden de maatschappelijke functie van het ziekenhuis in het oog en zij zien er op toe dat de belangen van alle betrokkenen zorgvuldig worden afgewogen. De organisatie is scheidend voorzitter Haddo Meijer buitengewoon erkentelijk voor wat hij voor het Amphia Ziekenhuis betekend heeft.

Het Amphia Ziekenhuis
Amphia is één van de grootste, algemene topklinische ziekenhuizen van Nederland. Naast medische zorg behoren ook opleiding en onderzoek tot de kerntaken. Ruim 260 medisch specialisten, 4600 medewerkers en 340 vrijwilligers werken continue aan een verdere verbetering van kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg.