LUMC is eerste bachelor Geneeskunde die selecteert met behulp van Angelsaksische test

Array

LUMC voert decentrale selectie in voor Geneeskundestudie
Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat circa de helft van de studenten die in 2014-2015 aan de bachelor Geneeskunde beginnen, zelf selecteren. De andere studenten worden geplaatst via de reguliere landelijke loting of als ze gemiddeld een 8 of hoger voor hun eindexamen halen.

Het LUMC is de eerste bachelor Geneeskunde in Nederland die gebruik gaat maken van de Biomedical Admissions Test (BMAT). Deze test wordt bij prestigieuze Britse universiteiten gebruikt als onderdeel van de selectiemethode. De test is ontwikkeld door Admissions Testing Service (ATS), onderdeel van de Universiteit van Cambridge. De BMAT toetst de aankomende studenten op hun (bio)medische basiskennis en vaardigheden als probleemoplossend vermogen, het verwerken van gegevens en het trekken van conclusies.

LUMCLUMC onderwijsvisie
‘De BMAT sluit goed aan bij onze onderwijsvisie’, aldus Pancras Hogendoorn, lid van de Raad van Bestuur en decaan van het LUMC. ‘Wij leiden studenten op die herkenbaar zijn aan hun wetenschappelijke signatuur, die internationaal georiënteerd zijn en zeer gemotiveerd.’ De test wordt al langere tijd gebruikt door de universiteiten van Oxford, Cambridge en  Imperial College London.

Aanmelding
Aanmelden voor de decentrale selectie bachelor Geneeskunde in Leiden kan vanaf 1 oktober 2013.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen