Kunstmatige alvleesklier voor diabetes patiënt genomineerd voor prijs

kinderdiabetes-300x192Nabije oplossing voor Diabetes Patiënten is genomineerd voor Herman Wijffels Innovatieprijs 2013
Met trots kunnen wij melden dat Inreda Diabetic B.V. met de kunstmatige alvleesklier uit een recordaantal van 743 inzendingen is genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2013 van de Rabobank. Inreda behoort met haar unieke vinding tot de vijf finalisten in de categorie Zorg & Welzijn.

Op dit moment zijn er meer dan 1 miljoen mensen met diabetes in Nederland, waaronder een groeiend aantal kinderen. Een groot deel hiervan moet dagelijks meerdere malen bloedprikken en daarnaast vier tot vijf keer per dag insuline inspuiten. Zij zijn de hele dag met hun ziekte bezig en hebben veelal angst voor complicaties zoals nierfalen en blindheid. Om deze reden hebben wij als Inreda de zogeheten kunstmatige alvleesklier ontwikkeld. Dit wereldwijd unieke apparaatje meet constant de bloedsuikerwaarden van patiënten en dient in reactie daarop geheel automatisch insuline en glucagon toe. Dit is het eerste Bi-hormonaal volledig geautomatiseerd gesloten systeem ter wereld. Het volautomatische systeem neemt het werk en de zorgen van diabetespatiënten weg, verbetert hun kwaliteit van leven en vermindert de kans op ernstige complicaties op latere leeftijd.

De nominatie voor de Herman Wijffels prijs is mede gebaseerd op een sterk verkleinde doorontwikkeling van prototypes die de afgelopen jaren samen met het AMC Amsterdam klinisch getest zijn en het feit dat dit wereldwijd uniek is en als eerste Bi-hormonaal volledig geautomatiseerd gesloten systeem te boek staat. Deze doorontwikkeling brengt dagelijks gebruik door patiënten binnen handbereik. Dit brengt naast verbetering van de kwaliteit van leven voor patiënten ook een potentiele kostenreductie van enkele miljarden per jaar aan zorgkosten door minder complicaties en ziekenhuisopnames. Het apparaatje zal naar verwachting medio 2014 goedgekeurd kunnen worden voor de markt (CE certificering) en aansluitend hierop wordt het uitgebreid getest in een groot Europees onderzoek in drie landen. Inreda is voornemens het apparaatje in 2015 op de markt te brengen.

Voor meer informatie over ons bedrijf en ons innovatieve project kunt u terecht op onze website:

http://www.inredadiabetic.nl/

Daarnaast kan er aanvullend voor de publieksprijs op ons gestemd worden via:

https://www.stemhwi2013.nl/stemmen/innovatieprijs/inreda-diabetic-bv-inreda/

Bron: Nieuwsbank.nl