VVD wil dat patiënt ook in langdurige zorg rekening ziet

Array

fraudeDe VVD wil dat patiënten ook in de langdurige zorg een rekening te zien krijgen voor de zorg die zij ontvangen. “Mensen weten zelf vaak niet welke zorg zij precies krijgen en wat die zorg kost. Daarom wil de VVD dat mensen die zorg ontvangen daar ook de rekening van te zien krijgen. Daarmee vergroten we het kostenbewustzijn en kunnen we fraude en verspilling verder terug dringen. Dat is hard nodig want de kosten van de zorg zijn de afgelopen jaren explosief gestegen. We geven op dit moment 27,5 miljard euro uit aan de langdurige zorg. Als we die groei niet afremmen zijn de kosten in de toekomst niet meer op te brengen”, aldus Bas van ’t Wout, woordvoerder langdurige zorg.

Bas van ’t Wout zegt: “We geven in Nederland veel geld uit aan goede zorg. Omdat we willen dat die zorg ook in de toekomst betaalbaar blijft is het belangrijk dat mensen zich bewust worden van de kosten. Het is raar dat mensen vaak geen idee hebben van kosten in de zorg. Door die kosten inzichtelijk te maken vergroten zowel het bewustzijn als het begrip voor de noodzakelijke hervorming van de langdurige zorg. Zodat we ook in de toekomst voor goede en betaalbare zorg kunnen zorgen.”

“Het versturen van rekeningen kan daarnaast helpen om fraude en verspilling verder terug te dringen. Als je op een rekening dingen ziet staan die je niet begrijpt of die niet kloppen dan kun je om uitleg vragen of een melding doen. Het opsporen van fraude en verspilling is een lastige klus, patiënten kunnen daar zelf een belangrijke bijdrage aan leveren door hun rekening te controleren” aldus Bas van ’t Wout.
Bron: VVD

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen