Johnson & Johnson schikt voor 2,2 miljard met Amerikaanse overheid

0
308

Farmaceut Johnson & Johnson treft schikking van 2,2 miljard dollar (1,6 miljard euro) met de Amerikaanse overheid vanwege het betalen van smeergeld aan apothekers voor onder meer de verkoop van een behandeling voor schizofrenie. Het gaat om een van de grootste schikkingen in de Amerikaanse gezondheidszorg.

J & J werd ervan beschuldigd geneesmiddelen promotie te hebben gemaakt voor “Off label” toepassingen zo melden FDA en het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.
JohnsonandJohnsonOok wordt Johnson & Johnson ervan beschuldigd smeergeld betaald te hebben aan apothekers en artsen voor de verkoop van de geneesmiddelen Risperdal, Invega en Natrecor. De Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder zei dat de gezondheid en veiligheid van patiënten hiermee zelfs in gevaar is gebracht. Johnson & Johnson komt onder verscherpt toezicht van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid om fraude en misbruik in de toekomst te voorkomen.