AMC start opleiding Health Informatics voor zorgprofessionals

De eerste groep zorgprofessionals begint 11 november met de deeltijdopleiding Health Informatics in het AMC. De opleiding biedt zorgverleners handvatten voor het toenemende gebruik van ICT binnen de gezondheidszorg.

Zorginstellingen maken steeds meer gebruik van innovatieve informatie- en communicatietechnologie voor het verbeteren van de zorg. Zorgverleners worden daardoor vaker bij ICT-projecten betrokken, maar hebben daar vanuit hun opleiding nauwelijks bagage voor meegekregen. hand digitaalDe opleiding Health Informatics leert zorgprofessionals om zorginnovaties met behulp van ICT te realiseren. Het onderwijs binnen Health Informatics is gebaseerd op de praktijk van de deelnemers. Doordat de opleiding bestaat uit e-learningmodules kunnen de deelnemers het onderwijs volgen op de plaats en het tijdstip dat hen het beste uitkomt. Deelnemers kunnen ook losse modules volgen.

De master Health Informatics begint met de module ‘Dossiervoering: Eenmalige registratie, meervoudig gebruik’. Hierbij leren studenten om een dossier in te richten volgens nationale en internationale standaarden voor gegevensopslag en -uitwisseling, waardoor het mogelijk wordt om gegevens eenmalig vast te leggen en daarna te gebruiken voor meerdere doeleinden. Dit scheelt veel tijd en kosten en voorkomt fouten.

In de loop van 2014 komen er meer modules beschikbaar, zoals ‘de beginselen van de informatica’, ‘eHealth en zelfmanagement’, ‘selectie, inrichting en implementatie van EPD’s’, ‘strategisch informatiemanagement’ en ‘ICT ter ondersteuning van ketenzorg’.

Meer informatie over Health Informatics is te vinden op www.amc.nl/healthinformatics

Bron: AMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen