Isala Publieksacademie 9 december: reconstructieve chirurgie

Array

bijeenkomst, meeting, congresOngevallen, ziektes of aangeboren afwijkingen kunnen een behoorlijke impact hebben op een mensenleven. Denk aan bijvoorbeeld ernstige beschadigingen van de hand door een bedrijfsongeval, het moeten laten amputeren van een borst door borstkanker of de aangeboren afwijking hazenlip. In zo’n geval biedt reconstructieve chirurgie vaak een uitkomst.  Bij deze chirurgie gaat het om herstel van vorm en functie van lichaamsdelen door de toepassing van fijnzinnige technieken.

En de ontwikkelingen staan niet stil. Want er worden ook technieken ontwikkeld om functies te herstellen die eerder niet aanwezig waren. Tijdens de lezing van de Publieksacademie op 9 december  a.s. komen deze onderwerpen aan bod. De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen bij theater Odeon De Spiegel via tel. (038) 428 82 88. De lezing is ook te volgen via live de webstream op www.isalapublieksacademie.nlMet #IPA13 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden ingediend. Meer informatie: www.isalapublieksacademie.nl

Sprekers
Plastisch chirurgen Peter Houpt en Max Overgoor vertellen meer over de mogelijkheden en innovaties op het gebied van reconstructieve chirurgie. Deze vorm van plastische chirurgie is ontstaan en beïnvloed door de verwondingen tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Peter Houpt laat kennis maken met de wereld van reconstructieve chirurgie aan de hand van voorbeelden met betrekking tot handletsel, hazenlip (schisis) en onderbeenletsel. Max Overgoor behandelt de reconstructie van de borst en gaat in op een innovatieve techniek waarbij het gevoel in de penis hersteld wordt bij mannen met een dwarslaesie.

Partners
Isala organiseert al weer voor het derde jaar de Publieksacademie. Dit zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van Isala. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, De Stentor, Theater Odeon De Spiegel en Isala Academie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen