Nieuwe 24 inch Philips Ergo-monitor helpt mensen om gezonder te werken

image001Meer dan 80 procent van kantoormedewerkers heeft last van werkgerelateerde pijn
MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, kondigt vandaag een nieuwe 24 inch-ErgoSensor monitor aan. Deze nieuwe monitor is een aanvulling op het zakelijk portfolio en is speciaal ontworpen voor een beter welzijn op de werkplek. Daarnaast heeft MMD een Europees onderzoek gedaan naar ergonomie op kantoren om meer te weten te komen over de uitdagingen waarmee gebruikers tijdens hun werkplek mee te maken krijgen.

De resultaten van het onderzoek zijn behoorlijk alarmerend: meer dan 80 procent van de gebruikers heeft na een werkdag achter de computer wel eens last gehad van pijn en vermoeidheid. Tegelijkertijd heeft slechts de helft van de deelnemers in het bedrijfsleven een in hoogte verstelbaar beeldscherm en uit reacties van gebruikers in andere landen blijkt dat de situatie daar niet heel veel anders is.

Betere gezondheid en prettiger werken met ErgoSensor displays
De Philips ErgoSensor-beeldschermen zijn volledig in hoogte verstelbaar. Net als de andere beeldschermen uit deze serie beschikt het nieuwe beeldscherm van 24 inch uit de ErgoSensor P-serie over een in hoogte verstelbare, kantelbare standaard met een draaivoet. Hiermee kunnen gebruikers de hoogte en hoek van hun beeldscherm aanpassen tot het scherm precies goed staat. Daarmee neemt de kans op vermoeidheid aan de ogen en pijn in de nek af. De AMVA LED-technologie van het beeldscherm zorgt voor een breed blikveld met een superhoog contrast en levendige beelden.

Wat de ErgoSensor-technologie echter speciaal maakt, is de interactie met de gebruiker. Het scherm kan de positie van het gezicht en de houding van het hoofd van de gebruiker detecteren, de afstand tussen de ogen van de gebruiker en de monitor meten en aanbevelingen doen aan de gebruiker om zijn houding te veranderen of zijn afstand tot het scherm te corrigeren. De monitor houdt ook bij hoe lang de gebruiker al aan het scherm zit en herinnert hem eraan wanneer hij toe is aan een pauze.

“Het nieuwe ErgoSensor-beeldscherm van 24 inch laat zien dat MMD voortdurend bezig is met ergonomie op de werkplek”, aldus Thomas Schade, vicepresident van MMD. “De studie laat zien dat er veel ruimte is voor verbetering in de inrichting van kantoren met het oog op gezondheid en welzijn. Een betere ergonomie op kantoor betaalt zich doorgaans ook uit in een betere productiviteit; in moderne werkomgevingen mag er geen ruimte zijn voor werkgerelateerde blessures en voor zaken die efficiënt werken lastiger maken. Een tijdige investering in de juiste ergonomische apparatuur is al snel zichtbaar in de resultaten.”

 

De Philips 241P4QRYES Brilliance-LCD-monitor van 24 inch met ErgoSensor is nu verkrijgbaar in de winkel voor een adviesprijs van €329,- inclusief BTW.

 

Technische specificaties – Philips 241P4QRYES Brilliance-LCD-monitor van 24 inch met ErgoSensor

 

LCD-beeldschermtype en -grootte

24″ (61,4 cm) AMVA LCD

Type achtergrondverlichting

W-LED

Optimale resolutie

1920 x 1080 @ 60 Hz

Kijkhoek

178º (H) / 178º (V), @ C/R > 10

Helderheid

250 cd/m²

SmartContrast-verhouding

20.000.000:1

Pixelpitch

0,276 x 0,276 mm

Schermkleuren

16,7 M

Smart Response-tijd

4 ms (grijs tot grijs)

Aansluitingen

Display Port, DVI-D (digitaal, HDCP), VGA (analoog)

USB 2.0 x 4

Gesynchroniseerde invoer: afzonderlijke synchronisatie, synchronisatie op groen

Audio (in/uit): PC audio-ingang, koptelefoon-uitgang

Standaard

Hoogteverstelling: 130 mm
Scharnering: 90 graden, met de klok mee, automatische scharnering
Draaivoet: -65/65 graden
Kanteling: -5/20 graden

Certificaten en goedkeuringen

EnergyStar 6.0, ErgoSensor, EPEAT Gold*, TCO Edge, RoHS, loodvrij, kwikvrij