Nieuwe OK’s, IC, CSA en Dagverpleging voor Elkerliek Ziekenhuis

Array

Elkerliek-ziekenhuis2De komende jaren bouwt het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond nieuw complex voor de operatiekamers, Intensive Care, Centrale Sterilisatie Afdeling en de afdeling Dagverpleging.

De bouw van het nieuwe complex verloopt in fases, zodat het ziekenhuis op volle sterkte door kan draaien. Fase 1 is afgerond. In april 2013 werden de nieuwe operatiekamers in gebruik genomen. De acht multifunctionele operatiekamers zijn flexibel inzetbaar. De logistiek is geoptimaliseerd, de ergonomie verbeterd en er is in de nieuwbouw meer ruimte voor opslag. De operatiekamers zijn gelegen in een geheel nieuw complex dat op palen aan het hoofdgebouw is gebouwd. Bezoekers kunnen onder het gebouw lopen of fietsen naar de ingang van de Spoedeisende hulp en de poliklinieken. Ook zijn er parkeerplaatsen onder de aanbouw.

Uitbreiding Intensive Care en Sterilisatieafdeling
De ruimte die in de oudbouw is vrijgekomen, wordt benut voor uitbreiding van de Intensive Care en de Centrale Sterilisatieafdeling (CSA).  De Intensive Care (IC) wordt uitgebreid van acht naar twaalf bedden en opgewaardeerd tot een IC met level 2. Op de CSA worden chirurgische instrumenten schoongemaakt en gesteriliseerd, zodat deze weer gebruikt kunnen worden. Ook de afdeling Dagbehandeling wordt verplaatst en blijft zo dicht mogelijk bij de OK liggen. Tijdens de (ver)nieuwbouw blijven alle afdelingen in bedrijf.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen