Benoeming directeur-generaal Langdurige Zorg bij VWS

Array

Kees-van-der-Burg-300x300De heer drs. C. (Kees) van der Burg wordt directeur-generaal Langdurige Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst in overeenstemming met minister Schippers van VWS. De benoeming gaat in op 1 januari 2014.

De heer Van der Burg (1969) is sinds september 2013 waarnemend directeur-generaal Langdurige Zorg en vervulde vanaf 2011 de functie van directeur binnen de directie Langdurige Zorg. Daarbij was hij tevens plaatsvervangend directeur-generaal Langdurige Zorg. Zijn ambtelijke loopbaan begon in 1991 bij het ministerie van Financien (directoraat-generaal Rijksbegroting), waarna hij in 2002 overstapte naar het ministerie van VWS. Binnen VWS werkte Van der Burg onder andere als directeur Maatschappelijke Ondersteuning binnen het directoraat-generaal Jeugd en Maatschappelijke Zorg, totdat hij in 2011 benoemd werd als directeur bij de directie Langdurige Zorg van VWS. Van der Burg studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij volgt Marcelis Boereboom op, die in september is benoemd tot directeur-generaal Werk bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De benoeming van de heer Van der Burg is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.
Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen