Vrijwillig eigen risico ook voor zorgverzekering 2014 populair

0
332

Voor de zorgverzekering van 2014 kiezen veel mensen er voor om naast het verplichte eigen risico ook een vrijwillig eigen risico te nemen. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer. Een op de vijf mensen die tussen 1 en 12 december daar een zorgverzekering afsloot, koos voor een vrijwillig eigen risico. Dat is ongeveer hetzelfde aantal als in 2012.

Tot driehonderd euro korting zorgpremie met vrijwillig eigen risico
Het verhogen van het vrijwillig eigen risico kan lonen voor mensen die weinig zorg nodig hebben. Zorgverzekeraars geven namelijk korting op de premie als je je eigen risico verhoogt. Volgens Independer kan die korting oplopen tot 300 euro per jaar. Je kunt het eigen risico verhogen met stappen van 100 euro, tot 500 euro. Wel is het belangrijk om te realiseren dat als je dan bijvoorbeeld in het ziekenhuis belandt voor een knieoperatie, je in één keer je eigen risico van 860 euro kwijt kan zijn.
Is eigen risico verhogen verstandig?
Independer heeft een handige beslisboom, waarmee je kunt bepalen of het voor jou verstandig is het eigen risico te verhogen.